De roots van de zoete aardappel of bataat liggen in Zuid-Amerika. Het is eigenlijk helemaal geen aardappel, maar een knolvormige wortel. In Nederland kennen we vooral de oranje variant. Maar ze zijn er in verschillende kleuren. De zoete aardappel is vezelrijk en zit vol bètacaroteen, mineralen en vitamines. Ze zijn een goede vervanger voor de gewone aardappel of pasta. Probeer ook eens deze heerlijke, gezonde lasagne met zoete aardappel.

Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten
• 400 gr zoete aardappels
• 1 courgette
• 1 ui
• 400 gr tomatenblokjes
• 200 gr mager gehakt
• 50 gr geraspte kaas
• 1 teen knoflook
• 1 el Italiaanse kruiden
• zout en peper

Bereidingswijze (20 min. + 30 min. in de oven)
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd eventueel in tweeën.
2. Kook de zoete aardappels circa 8 minuten in een pan met water. Snijd de zoete aardappels vervolgens in plakjes.
3. Snijd de courgette, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan.
4. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak dit ongeveer 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes, Italiaanse kruiden en zout en peper toe. Laat de saus circa 5-10 minuten zachtjes pruttelen.
5. Verdeel ongeveer 1/3 van de zoete aardappelplakjes over de bodem van een ovenschaal. Hier overheen verdeel je de helft van de saus.
6. Daarna weer een laagje zoete aardappel, laagje saus en het laatste laagje zoete aardappel. Maak het geheel af met geraspte kaas.
7. Zet de lasagne met zoete aardappel voor circa 30 minuten in de oven.

Wil jij meer inspiratie voor gezonde en heerlijke recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Lasagne met zoete aardappel - Zlim

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?