Mediteren is een eeuwenoude praktijk die steeds populairder wordt in onze moderne en hectische wereld. Meditatie kan een diepgaand effect hebben op je welzijn en je helpen innerlijke rust, helderheid en balans te vinden. In deze blog delen we enkele waardevolle tips voor beginners om je op weg te helpen!

 • Kies een geschikte meditatievorm:
  Er zijn verschillende meditatievormen, zoals mindfulness-meditatie, ademhalingsoefeningen, of geleide meditatie. Doe wat onderzoek en kies een vorm die je aanspreekt en past bij je behoeften en interesses.
 • Creëer een rustige meditatieplek:
  Kies een rustige plek in je huis waar je regelmatig kunt mediteren. Zorg dat er weinig afleiding is en je niet wordt gestoord.
 • Begin met korte sessies:
  Als beginner is het goed om te beginnen met korte meditatiesessies van 5 tot 10 minuten, Na verloop van tijd kun je de duur van je sessies verlengen. Zo kan je lichaam en geest wennen aan het mediteren en raak je niet gefrustreerd.
 • Richt je op je ademhaling:
  Een van de meest fundamentele aspecten van meditatie is het bewust worden van je ademhaling. Concentreer je op de sensatie van in- en uitademen. Voel hoe de lucht je neusgaten binnenstroomt, je longen vult en weer naar buiten stroomt. Wanneer je gedachten afdwalen, breng je de focus vriendelijk terug naar je ademhaling.
 • Wees geduldig en mild voor jezelf:
  Meditatie vergt oefening, dus wees geduldig met jezelf. Verwacht niet meteen perfectie en wees niet ontmoedigd als je gedachten blijven rondspringen. Het is normaal om afgeleid te worden. Breng je aandacht keer op keer terug naar het hier en nu zonder jezelf te veroordelen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?