Dit Marrokaanse bulgur gerecht is een echt feestje op je bord door de kleuren van de verschillende groenten. Dit recept zit boordevol groenten. Het is een makkelijk, snel én gezond recept, waarmee je eindeloos kunt variëren.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150 gram bulgur (je kunt deze ook vervangen door quinoa of couscous)
  • 1 kleine pompoen
  • handje kiemen
  • halve courgette, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • liter groentebouillon
  • handje pompoenpitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de pompoen samen met de ui in een pannetje, voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook dit in ongeveer 10 minuten beetgaar. Voeg de laatste 2 minuten de courgette en de kiemen pas toe. Schenk dan de bouillon uit de pan op de bulgur en laat de bulgur wellen in de bouillon.


Als de bulgur geweld is, schep je het groentemengsel uit de pan en meng deze door de bulgur. Schep de bulgur dan op een bord, maak op smaak met zout, peper en olijfolie.


Maak de bulgur af met wat geroosterde pompoenpitjes en serveer dit optioneel met wat kruidige sla melange.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?