‘Heb je de juiste mindset?’ of ‘Ik moet de juiste mindset nog even vinden’ Een andere vertaling hebben we vaak in ‘’de knop’’. ‘De knop moet om’ of ‘ik moet de knop weer even zien te vinden..’

In onze spreekkamer zijn dit veelgehoorde zinnen. Maar wat is nou eigenlijk een mindset? Mindset is een typisch Engels woord en het betekent niet meer dan je mentaliteit of je overtuiging om een doel te behalen. 

De overtuiging die een persoon heeft om een bepaald doel te behalen wordt vaak weer onderverdeeld in een positieve mindset en een negatieve mindset

Als iemand nauwelijks overtuigd is van zijn of haar eigen kunnen, iemand die voortdurend negatief praat over zichzelf, een activiteit, een taak of uitdaging dan heeft diegene een negatieve mindset. Hoe langer je in een nagatieve mindset blijft hangen hoe lastiger je daar uitkomt

Een positieve mindset kun je herkennen aan een hoog energieniveau, zin in een uitdaging en zin om iets nieuws aan te gaan. Maar vooral zelfvertrouwen heeft op een succesvolle afronding. 

Vanzelfsprekend is een positieve mindset veel waardevoller! En in het geval van een gezondere leefstijl najagen soms ook extra lastig.. Je moet namelijk eerst ervaren wat de voordelen zijn voordat je motivatie vanuit binnen komt.

Je kunt op verschillende manieren een negatieve mindset om te zetten naar een positieve mindset. 

Tip 1: Zorg voor haalbare ambities en doelen

‘Ik ga nooit meer snoepen’ is geen haalbaar doel. Maar zullen we eens beginnen met een maand lang elke dag gezond ontbijten? En kijk na die maand of je de lunch daar ook nog bij kan doen? Kijk zo stapje voor stapje wat haalbaar is. Zo geeft je elke keer een boost aan je positieve mindset!

Tip 2: Bespreek je doelen met anderen

Vaak word je enthousiast over doelen en ambities, wanneer je deze met anderen deelt. Het is daarom verstandig om je doelen en ambities met anderen te bespreken en vraag de mensen om support en vertel ze waarom het belangrijk voor je is. Mensen vinden het vaak alleen maar heel leuk als ze mee worden genomen in andermans ambities, en wie weet inspireer je zo ook nog!

Tip 3: Je hoeft het niet alleen te doen

Zoek hulp als je niet uit die negatieve mindset komt. Niemand is in het leven altijd positief en ziet het leven of zijn doelen altijd rooskleurig. Deze periodes zijn vervelend maar wel normaal. Ga met iemand praten en vraag om hulp. Wil je lekkerder in je vel zitten en werken aan je beweeg en voedingspatroon maar kom je er zelf niet uit? Bij Zlim zijn we de hele dag bezig met jou motiveren en leggen we uit waar al je gedachte vandaan komen en geven we je tools hoe je deze kunt omdraaien en zo hopelijk met een positieve mindset duurzame resultaten haalt!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?