Muhammara

Duik in de wereld van heerlijk gezond snacken met dit eenvoudige Muhammara recept. Snel, simpel en voedzaam – een perfecte toevoeging aan jouw gezonde levensstijl. Geroosterde rode paprika’s en knapperige walnoten, gecombineerd met een vleugje komijn.

Ingrediënten:

2 rode paprika’s, geroosterd en ontveld

1 kopje walnoten

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel komijnpoeder

Zout en peper naar smaak

Instructies:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rooster de rode paprika’s tot de schil zwart blakert. Laat ze afkoelen, verwijder de schil en zaadjes.

Rooster de walnoten in een droge pan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin en geurig zijn.

Plaats de geroosterde paprika’s, geroosterde walnoten, knoflook, olijfolie en komijnpoeder in een keukenmachine.

Pureer de ingrediënten tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Serveer de Muhammara met een scheutje olijfolie erbovenop. Geniet van deze eenvoudige, smaakvolle dip met wat vers brood of groentesticks.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?