Natuurlijke voeding is wat ons betreft voeding die zo dicht mogelijk bij de natuur ligt. Dus eten zonder pakjes en zakjes of sausjes die je maakt vanuit poeder of een kant en klare aardbeienyoghurt. Maar saus van verse tomaten met kruiden en voeg zelf aardbeien toe aan je verse volle yoghurt. Zo onbewerkt mogelijk dus! 

Natuurlijke voeding is niet alleen veel lekkerder maar het is ook nog een stuk voedzamer en verzadigend. Ook zitten er geen kunstmatige toevoegingen in die ons lichaam niet kent en dus verstoort. Genoeg redenen dus om vandaag nog natuurlijker te gaan eten! Met kleine stapjes kan ook jij op weg naar een eetpatroon vol natuurlijke voeding. Wij vertellen je hoe je dit doet.

Vermijdt pakjes en zakjes

Voor velen voelt dit lastig want de gewenning en gemak waarop je al jaren hetzelfde recept maakt wil je niet zomaar overboord gooien. En toch wil ik je vragen het eens te proberen. Google je lievelingsrecepten en je vindt online honderden recepten. Ik kan je beloven dat je versteld staat van hoe lekker jij zelf kan koken!

Eet lokaal

Ga naar de markt of haal je brood bij de bakker, je groente bij de groenteboer en je vlees bij de slager.. Bang dat het je meer geld kost? Dit is meestal niet eens waar! Misschien kost het je een beetje meer tijd maar je lichaam en je lokalen ondernemers zullen je dankbaar zijn!

Drink natuurlijk

We hebben het wel de hele tijd over eten maar we moeten niet vergeten dat drinken net zo belangrijk is. Bijna alle pakken met drinken in de supermarkt zitten boordevol toevoegingen waardoor het niet eens meer lijkt op het natuurlijke product. Probeer daarom je drinken te beperken tot water, thee en koffie. Maak je limonade zelf door fruit toe te voegen aan je water en maak een heerlijke cappuccino met verse (biologische) melk of trek een heerlijke thee van verse munt. 

Zo kun jij stapje voor stapje op weg naar een gezondere leefstijl die goed is voor je lichaam en de planeet! Bij Zlim helpen we je hier bij. Maak een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?