Ontbijten met een fruitshake

Ontbijt is altijd heel belangrijk. Probeer eens een fruitshake te maken. Heel vullend, zo klaar en erg gezond. Heb je geen blender kan het ook nog met een staafmixer.

Je kunt bij de supermarkten ook hele handige zakken en pakjes ingevroren fruit kopen, voor in de vriezer zodat je toch altijd een shake kunt maken als je weinig in huis hebt!

2 simpele voorbeelden:

**Aardbei-meloen shake. Voor 4 personen, 170 kcal pp.**

1 kg cantaloupe meloen
160 gr aardbeien
4 takjes munt
500 gr magere yoghurt
4 el honing

Aardbeien en meloen schoonmaken en klein snijden, in de blender. Hou een paar stukjes voor garnering achter. Pureer de vruchten. Roer er honing en yoghurt door en pureer nogmaals even kort om te mengen. Giet in grote glazen en garneer het gezellig met een stukje fruit en een takje munt.

**Frambozenshake met banaan. Voor 4 personen, 190 kcal pp.**

750 gr frambozen
2 bananen
500 gr magere yoghurt
1 el honing

Was de frambozen en de bananen, gooi ze in de blender. Hou weer wat fruit over voor de garnering. Voeg de joghurt en honing toe, pureer nogmaals even om weer te mengen. Giet t in grote glazen.
Desgewenst kan er vergruisd ijs bij. Rijg voor elk glas 1 framboos en stukje banaan aan een prikker en leg die op het glas. Kan ook met kersen gemaakt worden ipv frambozen! ( dan alleen even de pitten eruit halen)

Wil jij meer inspiratie voor gezonde en heerlijke recepten? Download dan ons gratis receptenboek!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?