Opgezette buik tijdens de overgang

Opgezette buik tijdens de overgang

Heb jij last van een opgezette buik tijdens de overgang? Je bent niet de enige. Een opgezette buik tijdens de overgang heeft zorgt bij veel vrouwen voor klachten en ook de oorzaak verschilt. Gelukkig zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om de opgezette buik tijdens de overgang te verminderen. Zo is voldoende beweging en de juiste voeding eten ontzettend belangrijk. Maar waar komt jouw opgezette buik tijdens de overgang eigenlijk vandaan? Hoe verminder je de klachten? En hoe kan de Zlim methode jou helpen om af te komen van die opgezette buik tijdens de overgang?

Waar komt mijn opgezette buik tijdens de overgang vandaan?

Hormonen hebben invloed op de werking van jouw darmen. Wanneer een vrouw in de overgang is verandert de hormoonhuishouding, doordat de aanmaak van progesteron en oestrogeen afneemt. Neemt het gehalte van progesteron en oestrogeen in jouw lichaam af? Dan wordt er minder gal geproduceerd. Daardoor kan het zijn dat jouw spijsvertering trager gaat werken. Dit zorgt ervoor dat gassen zich gaan ophopen. Hierdoor ervaar jij mogelijk een opgeblazen gevoel, winderigheid of buikpijn. Hier komt jouw opgezette buik tijdens de overgang dus vandaan!

 

Toch kan er ook nog een andere reden zijn voor jouw opgezette buik tijdens de overgang. Tijdens de overgang kan het namelijk zo zijn dat jij meer vocht gaat vasthouden. Dit zorgt voor een opgeblazen gevoel waardoor jij een opgezette buik tijdens de overgang ervaart. Erg vervelend die opgezette buik tijdens de overgang, maar wat kan je er precies tegen doen? Dit lees je verderop in de tekst.

Wat kan ik doen tegen een opgezette buik tijdens de overgang?

Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je een opgezette buik tijdens de overgang kan verminderen. Dit begint al bij het aanbrengen van kleine veranderingen in je eetpatroon. Het is belangrijk om goed te kauwen tijdens het eten. Zorg er ook voor dat je niet te snel eet, dan kun je namelijk lucht binnenkrijgen wat weer zorgt voor een opgezette buik tijdens te overgang.

 

Verder is het belangrijk om voldoende te drinken en voldoende vezels binnen te krijgen. Vezels zitten onder andere in volkorenproducten, groenten en fruit. Eet daarnaast ook wat minder vlees en suikers. Zorg dat je minder zout binnenkrijgt. Gooi dus geen extra scheutje zout in de groentesoep of over de aardappels, hoe lekker het ook is natuurlijk! Ten slotte is het verstandig om koffie en alcohol zo veel mogelijk te vervangen door kruidenthee. Denk aan brandnetel, venkel of guldenroede. Je zal al snel merken dat kruidenthee wonderen doet voor de opgezette buik tijdens de overgang!

 

Natuurlijk is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Eet gezond en beweeg genoeg. Maar wat is nou juist wel en niet goed om te eten wanneer je een opgezette buik hebt tijdens de overgang? En wat kun je doen om voldoende te bewegen? Hoeveel beweging is voldoende? Daarvoor zijn wij er! Zlim zet zich in voor een gezonde levensstijl en wij helpen onder andere vrouwen in de overgang die last hebben van een opgezette buik! Wij zorgen er door onze Zlim methode voor dat jij je doelen gaat realiseren.

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

De oplossing: een persoonlijk programma bij Zlim

Wil jij af van die opgezette buik tijdens de overgang? Of wil je misschien zelfs meer dan dat? Dan ben je bij Zlim aan het juiste adres. Wij helpen je jouw doelen te realiseren middels de bewezen Zlim methode. Deze methode bewijst zich al meer dan 30 jaar! Tijdens het gehele proces wordt rekening gehouden met jouw conditie, leeftijd en fysieke tekorten of klachten. Je ontvangt van ons een uitgekiend bewegingsprogramma in combinatie met een persoonlijk voedingsschema door onze gediplomeerde diëtiste of gewichtsconsulente. Zo wordt die opgezette buik tijdens de overgang vanaf nu verleden tijd.

 

Ook wanneer jij fysieke klachten hebt zoals reuma, artrose of gewrichtsklachten kan je bij ons terecht. Bij Zlim kan je namelijk sporten in warmtecabines. In zo’n warmtecabine kan je doelbewust bewegen. Het is hier een aangename temperatuur van 36°C waardoor de doorbloeding van huid- en spierweefsel wordt bevordert. Daarnaast voorkomt het spierpijn.

Persoonlijke begeleiding om je doelen te realiseren

Wij van Zlim weten als geen ander hoe moeilijk het is om jouw doelen te realiseren. Daarom bieden wij persoonlijke en deskundige begeleiding aan iedere vrouw. Goede begeleiding en permanente morele steun van onze deskundige consulenten is zeer belangrijk om de motivatie vast te houden. Zij zijn dan ook je ‘mental coach’ tijdens het gehele proces. Zij bieden je steun tijdens moeilijke momenten en geven jouw motivatie een enorme boost.

Met Zlim sta je er nooit alleen voor. Onze begeleiding zorgt voor meer succes en een beter behoud van je gewicht. Dus wil jij af van die opgezette buik tijdens de overgang? Of wil jij misschien wel afvallen? Dan staan jouw begeleiders ervoor garant dat jij jouw specifieke doelen behaalt.

Neem gerust contact met ons op en kom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Wil jij af van die opgezette buik tijdens de overgang? Dan is het belangrijk dat je een gezonde levensstijl creëert waarin jij de juiste producten eet en voldoende beweegt. Om dit alles voor je op een rijtje te zetten en ervoor te zorgen dat jij jouw doelen daadwerkelijk gaat realiseren, zijn wij er voor je. Heb jij interesse? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek! Tijdens dit gesprek leggen wij jou van A tot Z uit hoe de Zlim methode eruit ziet, wat je te wachten staat en wat je van ons kunt verwachten.

 

We leggen je alles uit over het sporten in warmtecabines, ozontherapie en het voedingsschema dat je van ons zal ontvangen. Bij Zlim sta je er nooit alleen voor! Ben jij klaar om een gezonde levensstijl te creëren en eindelijk af te zijn van die opgezette buik tijdens de overgang? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?