Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Ovenschotel met zoete aardappel en verse spinazie

Ingrediënten voor 2 personen:
•  3 zoete aardappelen
• 400 gram verse spinazie
• 125 gram champignons
• 1 ui
• 1 teentje knoflook
• 1 eetlepel olie
• 200 ml crème fraîche light
• 2 handjes geraspte kaas 30+ belegen

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze in 10 minuten gaar.
3. Snijd ondertussen de knoflookteen fijn, snipper het uitje en snijd de champignons in stukjes.
4. Wok de champignons en ui in de olie en de knoflookteen, voeg iets later de spinazie toe totdat deze geslonken is, voeg het knoflookteentje toe en bak nog een minuutje mee.
5. Giet de aardappelschijfjes af en leg een laagje in een licht ingevette ovenschotel.
6. Meng de spinazie door de crème fraîche, voeg wat peper en zout toe, en bestrijk de aardappelschijfjes met de helft van het spinaziemengsel.
7. Leg er vervolgens weer een laag aardappelschijfjes op.
8. Verdeel het overgebleven spinaziemengsel erover.
9. Maak af met de belegen kaas.
10. Schuif de oven in en bak 10 minuten, totdat de kaas is gesmolten.

Smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?