Wat zien deze bloemkooltjes er feestelijk uit! De paarse bloemkool is een bloemkool zoals je die nog nooit hebt gezien. En dat 100% natuurlijk. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak, zachter dan van de witte bloemkool. Mensen die niet zo van bloemkool houden kunnen deze smaak vaak wel waarderen.

Je kunt deze paarse topper beter niet koken, dan verliest deze haar mooie kleurtje. Stoom of rooster de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud. Een super gemakkelijke manier om kleur aan je maaltijd te geven. De paarse bloemkool is van juni tot en met september verkrijgbaar. Wist je dat er ook groene bloemkooltjes verkrijgbaar zijn? Deze kun je natuurlijk ook voor dit gerecht gebruiken.

Wil jij meer inspiratie voor heerlijke en vooral gezonde maaltijden? Download dan ons gratis receptenboek!

Dit is een recept voor 2 personen.

Ingrediënten
• 1 paarse bloemkool
• 2 el olijfolie
• 2 tl Italiaanse kruiden
• 1 tl knoflookpoeder
• 1 tl paprikapoeder
• ½ tl chili vlokken
• 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
• zout en peper
• peterselie (vers – fijn gesneden)

Bereidingswijze (25-30 minuten)
1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
2. Snij de bloemkool in roosjes en halveer deze. Zijn de roosjes erg groot? Snijd ze dan nog een keer door.
3. Leg de gesneden roosjes met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat.
4. Meng de olijfolie met de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder door elkaar.
5. Verdeel met een kwastje het kruidenmengsel over de bloemkoolroosjes.
6. Bestrooi de bloemkoolroosjes met een beetje zout en peper en de chili vlokken.
7. Rooster de bloemkoolroosjes voor 15 minuten in de oven.
8. Haal na 15 minuten de bloemkoolroosjes uit de oven. Zet de oven op 180 graden.
9. Bestrooi de bloemkoolroosjes gelijkmatig met de Parmezaanse kaas.
10. Plaats de bloemkoolroosjes in de oven voor ongeveer 5 minuten.
11. Garneer de bloemkoolroosjes met de verse peterselie.

Tip : Je kunt ook de witte bloemkool gebruiken voor dit recept. Serveer met gebakken aardappeltjes en een kipfilet. Heerlijke combinatie!

Zlim recept: paarse bloemkool uit de oven

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?