Ben je op zoek naar een vegetarische maaltijd? Probeer dan eens deze heerlijke stamppot met een Oosterse twist! Verrassende smaken en makkelijk om te maken!

Ingrediënten:

  • 250 gr kruimige aardappel
  • 250 gr zoete aardappel
  • 300 gr paksoi
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 2-3 el ketjap manis
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 1 el olijfolie
  • Chilipeper naar smaak
  • handje pinda’s

Bereiding:

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels gaar (ca. 20 min).
  2. Snipper in de tussentijd het sjalotje en snijd de knoflook en de chilipeper fijn. Snijd de paksoi in stukjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de sjalot, knoflook, paksoi, chilipeper en ketjap manis toe. Roerbak voor zo’n 5 minuten. 
  4. Hak in de tussentijd de pinda’s in wat kleinere stukjes en rooster in een pan. 
  5. Wanneer de aardappels gaar zijn, stamp je ze met een stamper fijn. Voeg een scheutje melk toe om het geheel wat smeuïger te maken. Voeg vervolgens de geroerbakte paksoi mix toe en meng alles goed door elkaar. Garneer met de geroosterde pinda’s. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?