Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

4 personen / 25 minuten

Ingrediënten:

  • 200g volkoren penne
  • 600g boerenkool
  • 200g gerookte zalm
  • 100g cherrytomaatjes
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200ml kookroom light
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 theelepels dille
  • 1 scheut olijfolie

Bereidingswijze:

Breng een pan water aan de kook. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking. Hak de knoflook en uien fijn. Fruit in twee eetlepels zonnebloemolie op laag vuur in een koekenpan. Voeg hier de boerenkool beetje bij beetje aan toe. Doe een scheutje water in de koekenpan zodat de boerenkool gaar stoomt en slinkt. Snijd de tomaatjes door de helft. Maak een sausje van de koksroom, mosterd, dille en olijfolie. Maak op smaak met peper en een klein beetje zout. Giet de penne af en voeg samen met de tomaatjes toe aan de koekenpan. Bak het geheel nog 2 minuten, roer goed door. Snijd de zalm in snippers. Voeg de zalmsnippers en de saus toe aan de penne.

Penne met boerenkool en gerookte zalm

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?