Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Boerenkool bevat veel voedingsvezels, heeft een hoog ijzergehalte en veel calcium. Niet voor niets wordt dit ook wel een superfood genoemd. Maar boerenkool is zoveel meer dan een stamppot ingrediënt. Je kunt het verwerken in smoothies, omeletten, pasta’s en pizza’s. Zo ook dit geweldige recept met penne en gerookte zalm.

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten
• 200 gr volkoren penne
• 600 gr boerenkool
• 200g gerookte zalm
• 100g cherrytomaatjes
• 2 uien
• 2 teentjes knoflook
• 200 ml kookroom light
• 1 eetlepel mosterd
• 2 theelepels dille
• 1 scheut olijfolie

Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook. Kook de penne gaar volgens de instructies op de verpakking.
2. Hak de knoflook en uien fijn. Fruit in twee eetlepels zonnebloemolie op laag vuur in een koekenpan.
3. Voeg hier de boerenkool beetje bij beetje aan toe. Doe een scheutje water in de koekenpan zodat de boerenkool gaar stoomt en slinkt.
4. Snijd de tomaatjes door de helft. Maak een sausje van de kookroom, mosterd, dille en olijfolie. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
5. Giet de penne af en voeg samen met de tomaatjes toe aan de koekenpan. Bak het geheel nog 2 minuten, roer goed door.
6. Snijd de zalm in snippers. Voeg de zalmsnippers en de saus toe aan de penne.

Penne met boerenkool en gerookte zalm

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?