Een heerlijke pasta die ook nog eens super snel klaar is! Daarnaast bevat deze pasta veel groenten. Zo kan je lekker verantwoord genieten van een heerlijk pastagerecht.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 800 g broccoli 
  • 2 teentjes knoflook
  • 200g ongekookte penne, bij voorkeur volkoren variant
  • peper, (zout) 
  • 1 theelepel gedroogde oregano 
  • 2 eetlepels pijnboompitten 
  • 100g gemalen kaas

Bereidingswijze: 

1. Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. Steel schillen en in dunne plakken snijden. Knoflook pellen. 
2. Water aan de kook brengen en de penne gaarkoken. 
3. Water aan de kook brengen en de plakken broccoli toevoegen en +/- 3 minuten laten koken. De broccoliroosjes toevoegen en +/- 2’ meekoken. 
4. Broccoli afgieten en goed laten uitlekken. 
5. De gekookte broccoli op smaak brengen met peper, oregano, (zout). 
6. Intussen in een droge koekenpan pijnboompitten roosteren. 
7. Penne mengen met de broccoli. 
8. Pijnboompitten en kaas erover strooien.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?