Poké is een smaakvol, traditioneel gerecht uit Hawaii. Er zit verse vis in, met veel groenten, rijst en andere gezonde ingrediënten. Super fijn om mee te experimenteren en zo je eigen favoriete gezonde bowl te creëren. Je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. In het meerendeel van de supermarkten vind je tegenwoordig zakken met voorgesneden vis en groenten voor de snelle variant.

In deze variatie op de Poké bowl gebruiken we geen rijst maar parelcouscous. Parelcouscous wordt gemaakt van grofgemalen gries van durumtarwe en heeft een zachte, volle smaak.

Zlim inspiratie - recept pokebowl met parelcouscous

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten

200 gr parelcouscous
200 gr sojabonen (edamame)
1 rode biet (of zakje rode biet julienne)
1 mango (vers of diepvries), ca. 250 gram
1 wortel (of zakje wortel julienne)
2 avocado’s
60 gr amandelen
4 el kant en klare komkommersalade
paar takjes verse munt

Bereidingstijd: 15 minuten

1. Zet 1 liter water op en kook de parelcouscous binnen 10 minuten gaar.
2. Snijd de verse mango in blokjes of ontdooi de bevroren mango stukjes in een bakje.
3. Snijd of rasp de biet en wortel julienne. Weinig tijd? Kies dan voor de voorgesneden variant.
4. Ontpit (voorzichtig) de avocado’s en snijd deze in plakjes of blokjes.
5. Giet de parelcouscous af en verdeel deze samen met de sojabonen, rode biet, wortel, mango, avocado en amandelen over 4 kommen.
6. Maak af met een eetlepel komkommersalade en wat fijngehakte munt.

Variatie tip: handje tuinkers of andere cressen

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?