Het pompoenseizoen is weer volop aan de gang! Dit gerecht smaakt als een pompoentaartje en is super voedzaam. Het perfecte ontbijt voor in de herfst.

Ingrediënten (1 persoon):

  • 40 gr havermout
  • 150 ml (plantaardige) melk
  • 150 gr (fles)pompoenblokjes
  • 1 tl koek/speculaaskruiden
  • 3-4 (kleine) dadels of 1 medjoul dadel 
  • handje pecannoten

Bereiding: 

TIP! Doe de eerste 2 stappen de avond van te voren. 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon, verwijder de draderige binnenkant en schil de pompoen. Snijd in kleine blokjes. 
  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met een klein scheutje olijfolie en verdeel hierover de koek/speculaaskruiden. Zet voor 20-30 minuten in de oven (of tot de pompoen goed gaar is). Schep tussentijds een keertje om. 
  3. Snijd de dadel in kleine stukjes. 
  4. Doe de (plantaardige) melk en de havermout in een pannetje en breng aan de kook. 
  5. Voeg vervolgens de pompoenblokjes, de dadels en eventueel nog wat extra koek/speculaaskruiden toe en laat nog een paar minuten pruttelen. Roer goed door. 
  6. Serveer de pompoen oats in een kommetje en garneer met de pecannoten. 

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?