Probeer eens dit heerlijke herfst-proof recept! Dit is hét seizoen van de pompoen. Pompoen zit boordevol vezels, vitamines en mineralen. Super goed voor je dus! Daarnaast zorg de pompoen ervoor dat de risotto extra smeuïg wordt.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 flespompoen (ca 800 gram pompoenblokjes)
  • 250 gr volkoren risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el roomboter of ghee
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1-1,2 liter groentebouillon
  • verse bladpeterselie naar smaak
  • 2 handjes amandelschaafsel
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de pompoen schoon, verwijder de draderige binnenkant en schil de pompoen. Snijd in kleine blokjes. 
  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat en besprenkel met een klein scheutje olijfolie en verdeel hierover een snuf peper en zout. Zet voor ca 20 minuten in de oven (of tot de pompoen goed gaar is) Schep tussentijds een keertje om. 
  3. Verhit de roomboter/ghee in een grote koekenpan. Fruit hierin de sjalotjes en voeg na een paar minuten de knoflook toe. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Voeg ongeveer 20 minuten lang beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst en laat dit al roerend opgenomen worden. Ga door tot de rijst gaar is, maar nog wel een bite heeft. Het kan zijn dat je iets meer of minder bouillon nodig hebt. 
  4. Pureer in de tussentijd de helft van de pompoen met een 100-200 ml bouillon met een staafmixer. Hak de peterselie fijn.
  5. Voeg de gepureerde pompoen toe aan de risottorijst, roer goed door gedurende een minuut.
  6. Garneer de risotto met de pompoenblokjes, verse peterselie, de parmezaanse kaas en de geschaafde amandelen.  

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?