Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Quinoa (spreek uit als ‘kienwa’) komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Het valt onder de pseudogranen. Het lijkt op graan, maar eigenlijk is het een zaad. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde en is een goed alternatief voor granen, maar ook voor rijst of couscous. De nootachtige smaak combineert goed met hartige en zoete ingrediënten, zoals de zwarte bonen en pompoen uit dit recept.

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 25 minuten op tafel.

Ingrediënten
600 gr gesneden pompoen
200 gr quinoa
400 gr zwarte bonen
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 limoen
4 takjes koriander

Bereidingswijze
1. Breng een pan met 8 dl water aan de kook. Kook de quinoa in 10 minuten gaar.
2. Snijd de rode ui en knoflook fijn, fruit in 2 eetlepels vloeibare bak en braad of olie.
3. Voeg de pompoen toe, bak het geheel 10 minuten, voeg dan de bonen toe, bak nog 5 minuten.
4. Maak ondertussen een dressing van 4 eetlepels olijfolie, limoensap en fijngehakte koriander.
5. Meng de quinoa met het baksel en maak af met de dressing, een snufje peper en zout.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?