Dit gerecht is helemaal Zlim-proof. Niet alleen vanwege de ingrediënten maar ook vanwege de kleur. Dit gerecht is binnen no-time klaar en is echt een feestje op tafel!

Ingrediënten (4 personen): 

  • 250 gr volkoren pasta  (bijvoorbeeld penne of rigatoni)
  • 300 gr gekookte rode biet 
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 4 handjes pistachenoten
  • verse basilicum (naar smaak)
  • olijfolie
  • snuf peper en zout

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar en bewaar ca 250 ml kookvocht.
  2. Snipper de rode ui en snijd de knoflook fijn. 
  3. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. 
  4. Verwarm een andere pan op het vuur en rooster hierin de pistachenoten. Laat afkoelen.
  5. Doe de rode biet, de gebakken rode ui en knoflook, het kookvocht van de pasta, de geitenkaas (bewaar een beetje voor de garnering), basilicum naar smaak en een snuf peper en zout toe aan een kom of aan een blender en mix met een staafmixer/blender. 
  6. Meng de pasta goed door de bietensaus. 
  7. Garneer met de overige geitenkaas, wat verse basilicum en de geroosterde pistachenoten.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?