Veel mensen met rugklachten proberen sporten zo veel mogelijk te vermijden. Dit is zonde, want sporten is een absolute must voor een gezonde levensstijl. Zlim biedt hiervoor een goede oplossing: rugvriendelijk sporten in warmtecabines. Heb je hier nog niet eerder van gehoord? We leggen je er alles over uit. Ook geven we je verschillende tips over hoe jij ook buiten het Zlimmen om in beweging kunt blijven met rugklachten.  

Kan ik sporten met rugklachten?

We zien steeds vaker terug dat mensen met rugklachten liever niet gaan sporten om nog meer rugpijn te voorkomen. Toch blijft sporten erg belangrijk. Vrouwen met rugpijn hebben baat bij regelmatige beweging. Sterker nog, regelmatig sporten kan de rugklachten verminderen of zelfs voorkomen. Rugvriendelijk sporten is dus van groot belang.  

Rugvriendelijk sporten in een warmtecabine

Vrraag je jezelf af ‘op welke manier kan ik dan rugvriendelijk sporten?’ Zlim biedt de ideale mogelijkheid. Bij Zlim kun je sporten in warmtecabines. In de warmtecabine is het een aangename temperatuur van 38 °C. Het bevordert de doorbloeding van huid- en spierweefsel en het voorkomt spierpijn. Het werkt ook ideaal voor vrouwen met rugklachten. Rugvriendelijk sporten is dus absoluut mogelijk! 

Onder deskundige begeleiding doorloop je in de warmtecabine verschillende oefeningen die op jouw lichaam zijn afgestemd. Hierbij houden we rekening met leeftijd, conditie en eventuele lichamelijke klachten zoals rugpijn. Per keer ben sport je een half uur. Omdat je de verschillende oefeningen liggend of zittend uitvoert wordt jouw rug ontlast. Dus heb jij last van rugklachten, gewrichtsklachten, artrose, reuma, artritis of fibromyalgie? Dan werkt sporten in een warmtecabine enorm goed voor jouw lichaam.  

Zlim methode voor effectief afslanken en een gezonde leefstijl

Welke sporten zijn vriendelijk voor je rug

Naast sporten in een warmtecabine zijn er nog andere manieren die je kunt proberen om rugvriendelijk te sporten. Denk eens aan zwemmen of fietsen. Bij fietsen is het wel belangrijk om het zadel op de juiste hoogte te zetten. Op die manier fiets je constant met een rechte rug. Het is ook niet rugvriendelijk wanneer je constant dezelfde houding aanhoudt. Ga daarom voor wat kortere ritten van maximaal 30 minuten. Ideaal dus om naar de supermarkt, je werk of familie te fietsen.  

Ook wandelen is een goed voorbeeld van rugvriendelijk sporten. Hierbij is het wel belangrijk om te investeren in goede wandelschoenen. Probeer niet te wandelen in een heuvelachtig landschap. Dit zorgt er namelijk voor dat de knieën extra druk moeten verwerken, waardoor ook de onderste ruggenwervels belast raken. Wandelen is dus een prima manier van rugvriendelijk sporten, maar je moet wel met verschillende zaken rekening houden.  

En welke sporten zijn niet rugvriendelijk?

Er zijn helaas ook een heel aantal sporten die je beter niet kunt beoefenen wanneer je rugklachten ervaart. Hierbij kun je denken aan zeilen, turnen, tennissen, volleyballen en judo. Deze sporten worden ook overstrekkingssporten genoemd. Je rug wordt tijdens deze sporten enorm belast omdat je constant plots en snel bewegingen moet maken.  

Wanneer je voorheen fanatiek was in een van deze niet rugvriendelijke sporten, is het vaak lastig om hier ineens mee te stoppen. Dat begrijpen wij. Het is uiteraard wel belangrijk dat je naar je lichaam blijft luisteren. Ben jij bijvoorbeeld fanatiek tennisser? Probeer dan eens in teams te tennissen of plan alleen vriendschappelijke kortere wedstrijden in. Zijn de klachten echt ernstig? Dan is het uiteraard noodzakelijk om hier volledig mee te stoppen. 

Sporten bij Zlim is vriendelijk voor je rug

Heb jij regelmatig last van rugklachten, maar wil je toch lekker blijven sporten? Dan kan Zlim je helpen. Bij ons is het mogelijk om te sporten in warmtecabines. Omdat je alle oefeningen liggend uitvoert worden je rug en gewrichten ontlast. Daarom is het een goede manier van rugvriendelijk sporten. Alle bewegingen voer je uit onder deskundige begeleiding.  

Jouw programma voor het rugvriendelijk sporten wordt volledig aangepast naar jouw figuuranalyse, gewicht, leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten. Met rugvriendelijk sporten bij Zlim bereik je meer dan een slank lichaam. Je wordt fitter, gezonder, zelfverzekerder en gelukkiger. Samen gaan we voor een gezonde levensstijl, ook met rugklachten. 

Ben jij benieuwd hoe Zlim jou kan helpen met rugvriendelijk sporten? Of wil je graag kennismaken met een van onze specialisten? Neem dan gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek!  

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?