Witlof zit vol met vitaminen en mineralen die we nodig hebben om gezond te blijven. Deze groente is rijk aan kalium en vitamine C. Vroeger was witlof erg bitter, maar de soorten van nu zijn veel milder van smaak.

Dit recept is voor 4 personen en staat binnen 10 minuten op tafel.

Ingrediënten
4 kleine stronkjes witlof
1 appel
75 g veldsla
30 g (pittige) kiemgroenten
100 g pecannoten
100 g belegen of oude kaas in kleine stukjes

Dressing
3 el olijfolie
2 el citroensap of witte balsamicoazijn
Scheut (biologische) kefir of 1 el yoghurt
Peper en Keltisch zeezout

Bereidingswijze
1. Was de stronkjes witlof en snijd de stronkjes in smalle reepjes. Snij eventueel de dikke kern eruit, deze kan bitter zijn.
2. Maak de dressing in een saladekom door alle ingrediënten door elkaar te mengen.
3. Snij de appel in kleine blokjes en roer door de dressing en doe de witlof, veldsla en kiemgroenten erbij. Roer goed door elkaar.
4. Verkruimel de pecannoten over de salade en strooi de kaas eroverheen.

Uiteraard kun je zelf spelen met de ingrediënten, bijvoorbeeld van de dressing. Walnotenolie in plaats van olijfolie is ook heel lekker en gezond. Ook kun je een zelfgemaakte mayonaise maken als dressing.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?