Sommige dagen heb je geen zin om dagen in de keuken te staan. Dit recept is echt comfortfood, het is makkelijk én lekker. Ook is dit gerecht gemakkelijk vegetarisch te maken. Vervang de spekjes door vega spekreepjes. Balance is Key 😉

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g brie
  • 150 g volkoren spaghetti (koolhydraatarme variant: gebruik courgette spaghetti, gebruik dan gerust 400 gram) 
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • Tomaatjes 
  • 400 g verse spinazie
  • 4 takjes verse peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg de brie hierin. Zet deze vervolgens zo’n 15 minuten in de oven.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan totdat ze lekker knapperig zijn, en voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe totdat het geslonken is. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
  6. Haal de brie uit de oven en roer dit door de spaghetti zodat er een romige saus ontstaat. Voeg dan ook de spekreepjes, spinazie en de peterselie toe.
  7. Verdeel over twee borden en enjoy!

Buon appetito!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?