Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Spaghetti is een van de bekendste vormen van pasta. De volkoren variant staat in de Schijf van Vijf en bevat vooral koolhydraten. Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam. Verder bevat deze volkoren pasta voldoende vezels, eiwitten, B- vitamines en mineralen. Dit heerlijke Italiaanse gerecht zet je in 20 minuutjes op tafel.

Ingrediënten
• 350 gr spaghetti (ongekookt)
• 4 trostomaten
• 400 gr scampi
• 2 teentjes knoflook
• 1 bosje peterselie
• 1 dl witte wijn
• 4 eetlepels olijfolie
• peper en zout

Bereidingswijze
1. Pel de tomaten en snij ze in dobbelsteentjes. Verwijder de steeltjes van de peterselie en hak de peterselie fijn. Snijd de teentjes knoflook doormidden.
2. Verwarm de olijfolie met de knoflook in een pan. Voeg er de scampi bij en laat 2 minuten bakken. Overgiet met de wijn en laat 1 minuutje koken.
3. Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Haal de scampi uit de pan, maar laat de baksappen erin. Laat de baksappen op een hevig vuur 1 minuut inkoken.
4. Verwijder de knoflook. Pel de scampi en doe ze terug in de pan. Voeg zout toe als het water kookt en dompel er de spaghetti in. Laat deze gaar koken.
5. Verwarm de scampi 5 minuten voor het uitlekken van de spaghetti en voeg de tomatenblokjes toe. Kruid met weinig zout en peper. Voeg de peterselie toe. Laat 3 minuten op een hevig vuur bakken.
6. Laat de pasta uitlekken, overgiet deze met de saus en dien op.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?