Zin in een verantwoorde ovenschotel? Probeer dan eens deze heerlijke spinazietaart boordevol met groenten!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo (zoete) aardappelen 
  • 4 eieren 
  • 1 of 2 prei 
  • 600 gram spinazie 
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • 1 dl yoghurt 
  • 2 eetlepels geraspte belegen kaas 

Bereiding: 

  • Schil de aardappelen en kook ze in weinig water met een beetje zout gaar. Kook de laatste 10 minuten 4 eieren mee. 
  • Warm de oven voor op 200° C. 
  • Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. 
  • Was de spinazie en laat de groente goed uitlekken. 
  • Verwarm de olie in een wok en fruit hierin de prei kort. 
  • Voeg bij gedeelten de spinazie toe en laat de groente slinken. 
  • Pel de eieren en snijd ze in plakken. 
  • Snijd de gekookte aardappelen in plakken. 
  • Schep de groente in een ovenvaste schaal. 
  • Leg er de plakjes ei op en dek dit af met de plakken aardappel. 
  • Klop het overgebleven ei los met wat peper en klop de yoghurt er door. Schep dit over de aardappelen. 
  • Strooi er de kaas over. 
  • Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten heet worden en bruin kleuren.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?