Je hebt vast wel eens met jezelf afgesproken om meer te gaan sporten, maar je dag bestaat al uit zóveel. Wanneer er tijd is om te sporten ben je vaak al moe. Maar wat nou als niet sporten geen optie is? Net als niet werken, of niet ontbijten? Precies, maak er een gewoonte van!  

Sporten zorgt voor meer kracht, meer energie, een betere conditie, betere slaapkwaliteit, het is goed voor je spijsvertering, het vermindert risico op ziektes EN het verbetert je mentale gezondheid. Genoeg redenen om van sporten een gewoonte te maken, toch? Hier zijn 4 tips die jou hierbij gaan helpen: 

Plannen 

Plan je workouts. Wanneer je sportmoment vast staat houd je er rekening mee. Zo werkt het als een stok achter de deur en zeg je niet op het laatste moment af omdat je bank toch wel heel lekker zit ;). 

Kies de juiste sport 

Als sporten niet je favoriete bezigheid is, maar je wel beseft dat je meer zou moeten bewegen, dan is het raadzaam om te kiezen voor een sport die bij je past. Vind je het fijn om een groepssport te doen of sport je liever individueel? Wil je spieren kweken in de sportschool of zoek je ook wat ontspanning en past bijvoorbeeld yoga beter bij jou? 

Zoek een maatje  

Spreek met een vriend of vriendin af om samen te gaan sporten. Je hebt dan een afspraak staan met iemand, dat maakt het al een stuk moeilijker om de afspraak over te slaan en daarnaast kan je elkaar motiveren en uitdagen. 

Begin nu! 

Waar wacht je nog op? Start niet morgen, niet komende maandag, niet volgende maand, maar nu! Het is namelijk altijd de perfecte timing om te starten! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?