Deze heerlijke stamppot is perfect voor de koudere dagen opkomst. Je maakt deze stamppot in een handomdraai, zodat je eenvoudig en snel heerlijk een voedzame maaltijd op tafel hebt.

Ingrediënten:

        * 400 gram nieuwe aardappelen
        * 400 gram zoete aardappelen
        * 2 courgettes, in blokjes gesneden
        * 2 gele paprika’s, in blokjes gesneden
        * 1 rode ui, fijngehakt
        * 2 teentjes knoflook, fijngehakt
        * 2 eetlepels olijfolie
        * 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
        * Handvol verse basilicumblaadjes, grof gehakt

        * Feta
        * Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de nieuwe aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in
gelijke stukken. Breng een grote pan met licht gezout water aan de kook
en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet ze af en zet ze even
opzij.

2. Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog
vuur. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak ze glazig.

3. Voeg de courgetteblokjes en paprikablokjes toe aan de pan en bak ze
gedurende 5-7 minuten, of tot ze zacht en lichtbruin zijn. Breng op
smaak met zout en peper.

4. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan en bak ze nog 2-3 minuten mee,
zodat ze iets zachter worden.

5. Voeg de gekookte aardappelen en zoete aardappelen toe aan de pan met
de groenten. Stamp de aardappelen en groenten samen tot een grove puree.
Je kunt ervoor kiezen om het wat grover te houden of helemaal fijn te
stampen, afhankelijk van je voorkeur.

6. Breng de stamppot op smaak met zout, peper en verse basilicum. Roer
alles goed door elkaar, zodat de smaken goed vermengd zijn.

7. Bestrooi de opgemaakte borden als laatst met wat feta, hoeveelheid
helemaal naar eigen smaak!

Geniet ervan!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?