Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Het koude, winterse weer zorgt ervoor dat je zin heb in een heerlijk stoofpotje. Maar heb je geen tijd om te wachten tot deze eindelijk lang genoeg heeft gestoofd? Probeer dan eens dit stoofpotjes recept met zoete aardappel en boerenkool. Dit winterse stoofpotje is snel en gemakkelijk binnen 20 minuten te maken. Lekker met knapperige spekjes. Ga je liever voor de vega optie? Vervang dan de spekjes voor kikkererwten.

Boerenkool is een typische wintergroente. In Vlaanderen noemt men dit soms ook krulkool of krolkool. Het heeft weinig calorieën, bevat veel voedingsvezels, veel calcium en heeft een hoog ijzergehalte. Het eten van boerenkool kan helpen bij het omlaag brengen van het cholesterolniveau en past uitstekend in een gezonde leefstijl.

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blik tomatenblokjes
150 ml water
1 groentebouillon blokje (Zonnatura)
2 zoete aardappelen
150 gr boerenkool
350 gr kikkererwten of 250 gr spekreepjes
1 el oregano
1 el pindakaas
zwarte peper
optioneel: volkoren stokbrood

Bereidingstijd 20 minuten
1. Hak de ui en knoflook fijn, fruit in twee eetlepels zonnebloemolie in een grote hapjespan.
2. Voeg de tomatenblokjes, 150 ml water, oregano, peper en het bouillonblokje toe.
3. Schil de zoete aardappelen, snijd in kleine blokjes en stoof 15 minuten in de hapjespan met de deksel erop.
4. Kies je voor spekjes, bak deze dan goed door in een andere pan en laat het uitlekken op keukenpapier.
5. Voeg de boerenkool en pindakaas toe. Kies je voor kikkererwten in plaats van spekjes, roer deze er dan ook doorheen. Roer twee minuten goed door op matig vuur.
6. Serveer eventueel met twee stukjes volkoren stokbrood.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?