Af en toe is het heerlijk om iets zoets op je brood te eten, zoals jam! Helaas zijn de potjes jam uit de supermarkt niet de meest gezonde optie, deze zitten namelijk vol met suikers. Gelukkig is er een gezondere optie: namelijk zelf je jam maken! Wij hebben een recept voor een lekkere appeljam, zonder suiker. Het is niet alleen leuk om zelf je jam te maken, maar het is ook nog een bewuste keuze!

Benodigdheden:

  • 3 groene appels (ongeveer 600 gram)
  • Sap van een halve citroen
  • 120 gram agavesiroop
  • 45 ml water

Bereiding:

  1. Was de appels, schil deze en snijd ze in kleine stukjes. Pers het sap van de halve citroen.
  2. Leg de gesneden appels in een pas op middelhoog vuur samen met het citroensap en het water.
  3. Roer vervolgens gedurende 10 minuten zodat de stukjes appel zacht worden.
  4. Voeg vervolgens de siroop toe voor de smaak en roer totdat het mengsel dik begint te worden.
  5. Haal de jam van het vuur, laat het afkoelen en doe het daarna in een leuk bewaarpotje. Laat de jam vervolgens eerst nog een uur in de koelkast staan. Geniet!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?