Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Sushi is een heerlijk gerecht om zelf te maken met het hele gezin. Ideaal voor een relaxte zondag. Love it! Dit recept is voor ca. 30 stuks sushi.

Ingrediënten voor de rijst:
• 500 gr sushirijst
• 600 ml water
• 4 tl kristalsuiker
• 6 el rijstazijn
• 2 tl zeezout

Ingrediënten voor de rol:
• 75 g verse zalmfilets
• surimisticks
• 1⁄2 komkommer
• 1⁄2 mango
• 1⁄2 avocado
• 1 ei voor omelet
• 5 norivellen

Ingrediënten voor erbij:
• sojasaus
• 1 el wasabipasta
• 1 el mayonaise
• ingelegde gember

Hulpjes:
• bamboe matjes
• eetstokjes
• folie

Zlim sushi maken

Bereiding
1. Spoel de rijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt.
2. Laat de rijst 10 min. staan in een pan met dikke bodem.
3. Voeg 600 ml water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 min. op hoog, 5 min. op middelhoog en 12 min. op laag vuur.
4. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek af met een schone theedoek. Doe de deksel weer op de pan en laat 15 min. staan.
5. Verwarm de azijn, het zout en de suiker en roer tot de suiker en zout zijn opgelost. Laat afkoelen.
6. Schep de rijst in een lage schaal (geen metaal!). Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
7. Snijd alle ingrediënten in lange repen van ongeveer 1 cm breed.
8. Wikkel het bamboematje in vershoudfolie. Leg een nori vel op het matje. Verdeel er met vochtige handen een laag rijst van 1 cm dik over, maar laat 2 cm aan de bovenzijde vrij.
9. Beleg je rol in de lengte van het midden op de rijst en rol op met het matje. Plak vast met water.
10. Maak zo de andere rollen en wissel met het beleg.
11. Doop een scherp mes in heet water en snijd de rollen in 6 gelijke stukken. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?