We kennen het allemaal als geen ander, je neemt je voor om dagelijks gezond te lunchen. Dit begint meestal goed en op gegeven moment zwakt het wat af. Vaak omdat we het onszelf te moeilijk maken of simpelweg niet vooruit denken. Je smeert ’s ochtends nog even snel je boterham voordat je de auto in stapt en je voedt je lijf te weinig waardoor je de hele dag aan eten blijft denken en ‘slechtere’ keuzes gaat maken.

Wij hebben voor jullie wat tips op een rijtje gezet voor een gezonde lunch.

  • Gebruik volkoren producten

In ons algemeen voedingsadvies adviseren wij dit eigenlijk altijd. Volkoren producten bevatten meer vezels en dit bevordert de werking van je darmen, alle vitamines en mineralen blijven aanwezig doordat het product de hele korrel inclusief vliesje bevat. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je sneller een verzadigd gevoel hebt.

  • Variatie

Een belangrijk onderdeel van gezonde voeding is variatie. Door veel af te wisselen van soorten lunch krijg je meer verschillende voedingsstoffen binnen. Ook blijft lunchen veel lekkerder en leuker als je niet elke dag hetzelfde eet.

  • Minderen in vleeswaren

Probeer minder bewerkte vleeswaren te eten. In plaats van salami, kan je bijvoorbeeld een groentespread of avocado op je cracker doen, of je maakt een lekkere salade met peulvruchten, noten en zaden of tonijn. Zo krijg je meteen extra voedingsstoffen en groente binnen en het zorgt ook weer voor meer variatie.

  • Eet meer groente en fruit

Voeg extra groente toe aan je lunch, zoals worteltjes, komkommer, of bijvoorbeeld paprika op je broodbeleg. Ook kan je in plaats van brood als lunch een lekkere salade maken, hierdoor eet je minder koolhydraten en heb je je portie groente ook meteen weer binnen! Daarnaast zorgt het dagelijks eten van 2 stuks fruit en veel groente er ook voor dat je extra vezels binnen krijgt. Dit verbetert je darmflora en is bevorderend voor je afvalproces.

  • Maak meer avond eten

Hoe makkelijk is het om als avond eten wat extra groente te snijden of wat meer salade te maken, zodat je lekker wat voor de volgende dag over hebt en dit als lunch kan eten. Dit scheelt je de volgende dag weer tijd en omdat het al klaar is ben je minder geneigd om ongezonde keuzes te maken.

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?