Gezond eten, waar doe je wel en waar doe je niet goed aan? Het is moeilijk in deze tijd met honderden verschillende diëten en waarheden. En wat past bij jou? Heb je een druk groot gezin of ben je inmiddels met pensioen? Wil je kilo’s afvallen of alleen fitter worden? Allemaal factoren die meespelen bij het zoeken van een passend voedingspatroon. Wij geven je een aantal tips om gezond te eten die iedereen kan toepassen.

Water drinken

Water drinken is voor ons lichaam essentieel om goed te kunnen functioneren, minstens 1,5 liter per dag is aanbevolen. Water zorgt ervoor dat ons lichaam op temperatuur blijft en we afvalstoffen goed kunnen afvoeren. Maar toch hebben veel mensen moeite met water drinken, vooral in de winter. Je hoeft je water ook niet koud te drinken, lauwwarm is prima! Zet een grote pot (kruiden)thee of vul een grote fles water aan het begin van de dag en neem deze met je mee zodat je het waterdrinken niet vergeet.

Eet zo puur mogelijk

Dus zonder pakjes en zakjes. In de meeste pakjes en zakjes zitten veel onnodige suikers verstopt die het gerecht helemaal niet nodig heeft. Een zelfgemaakte pastasaus en curry is lekkerder en gezonder!

Vermijdt suiker

Suiker bevat geen voedingsstoffen en het zorgt ervoor dat je vetverbranding wordt vertraagd. Te veel suiker eten verstoord je bloedsuikerspiegel waardoor je moe en chagrijnig wordt. Suikervrij eten is moeilijk en ook helemaal niet nodig maar kies je momenten en ga voor iets wat je echt heel lekker vindt en ben bewust van je inname.

Varieer

Probeer elke dag iets anders te eten, en pas je maaltijden op elkaar aan. Een eiwitrijk ontbijtje? Probeer dan je vetten te halen uit je lunch en je groenten in het avondeten. Zorg dat je eten kleurrijk is, kleur zegt iets over de voedingsstoffen dus hoe gekleurder je bord, hoe gezonder!

Geniet

Een gezonde leefstijl is niet alleen gezond eten maar bestaat ook zeker uit genieten. Als je te streng bent voor jezelf dan is het geen gezonde leefstijl meer maar een dieet. En deze zijn vaak maar kort vol te houden. Gun jezelf wat lekkers en zorg voor voldoende ontspanning. Zo creëer je een leefstijl die bij jou past en waar je je leven lang plezier van hebt. Geniet!

Deze tips om gezond te eten helpen je om je weer te kunnen focussen op belangrijke punten. Heb jij meer interesse in tips over gezonde voeding in combinatie met bewegen in warmte cabines? Maak dan een kennismakingsgesprek bij een Zlim studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?