Lees hier alle maatregelen omtrent corona: meer info

Tips voor meer energie

Krijg meer energie: 4 oplossingen!

Oplossing 1: Koude douche.

Wil je de dag goed en fris beginnen? Stap dan eens onder de koude douche. Een koude douche nemen van maximaal 20 graden zorgt voor een betere zuurstofopname in je lichaam. Hierdoor word je alerter en krijg je dus meer energie. Koud douchen zou bovendien een gunstig effect hebben op je weerstand, doorbloeding en stemming. Hoe doe je dat? Een koude douche als je net wakker bent, kan heftig zijn. Probeer het daarom rustig op te bouwen door in het begin alleen de laatste minuut (of seconden) de douche op een koudere stand te zetten. Probeer dit de dagen erna steeds iets eerder te doen, zodat je op een gegeven moment zonder moeite de koude douche instapt.

Oplossing 2: Energie- ontbijt

Zodra je wakker wordt, heeft je lichaam voeding nodig om ernergie te krijgen. Plan daarom ’s ochtends meer tijd in zodat je een voedzaam ontbijt voor jezelf klaar kunt maken. Probeer daarnaast te variëren met je voeding en niet elke dag hetzelfde te eten. Hoe doe je dat? Begin je dag met een glas water. Hierdoor word je bloed dunner en versnelt het transport van zuurstof en voedingstoffen. Maak vervolgens een voedzaam ontbijt klaar denk daarbij aan volkoren boterhammen, volkoren crackers met hartig beleg, een beker zuivel, vers fruit, yoghurt of een gekookt eitje. Let op de variatie dat is erg belangrijk.

Oplossing 3: (ochtend) Wandeling

Een echte energieboost krijg je als je elke ochtend een half uur gaat wandelen. Hardlopen mag ook maar gewoon wandelen is al genoeg. Het draagt bij aan de dagelijks aanbevolen lichaamsbeweging. En mocht je er ’s morgens echt geen tijd voor hebben, ’s avonds na het eten wandelen is natuurlijk ook een goede oplossing. Hoe doe je dat? Begin je dag met een goede wandeling. Ga erop uit met de hond en of lekker alleen zodat je rustig kan wakker worden. Het daglicht zorgt voor de productie van cortisol in je hersenen. Cortisol levert op zijn beurt weer glucose, brandstof die je energie geeft. Tip: ga wel na je ontbijt wandelen zodat je verbranding wordt gestimuleerd. Ga je een lekkere avondwandeling maken? Goede keuze om het na het avondmaal te doen zodat je verbranding gelijk wordt gestimuleerd en dat is beter dan voor de tv te hangen!

Oplossing 4: Structuur

Zorg voor meer structuur in je leven. Tijd voor jezelf vrijmaken is niet iets waar je “hopelijk nog aan toe komt vandaag”. Juist als je het druk hebt of veel wilt doen, heb je gezonde gewoontes nodig. Deze zorgen ervoor dat je zowel lichamelijk als geestelijk genoeg conditie hebt om te preseteren. Hoe doe je dat? Als je je energiepatroon kent, kun je hier handig gebruik van maken. Plan je zwaartse of moeilijkste taak op je energiekste moment. Het is zonde om je beste momenten te gebruiken voor e-mails beantwoorden of opruimen. Rond je je moeilijkste taak tijdig af, dan krijg je bovendien een tevreden gevoel en dus nieuwe energie.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?