Dit heerlijke en gezonde lunchgerecht met zelfgemaakte pesto en ei is eenvoudig te maken en snel klaar. We geven je onze versie van een smeuïge zelfgemaakte pesto.

Ingrediënten voor pesto
• Grote handvol verse peterselie
• Grote handvol verse basilicum
• Handvol pijnboompitten of gemengde zaden (pompoen/ zonnebloem/pijnboompit)
• 1 teentje geperste knoflook
• Ca. 50 g geraspte pittige kaas, zoals Parmezaan, Pecorino of Grana Padano
• Ca. 200 ml extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
Stop alle ingrediënten in de keukenmachine of gebruik een mengbeker met staafmixer. Mix het en voilà… een heerlijke zelfgemaakte pesto.

Kook een eitje, smeer een laagje pesto op volkoren toast of volkoren crackers en jouw lunch is klaar.

De overgebleven pesto kun je eventueel ’s avonds gebruiken voor courgetti, oftewel spaghetti van courgette.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?