Vegan Curry

Op zoek naar een voedzame en smaakvolle vegan optie ? Probeer onze Vegan Curry, een evenwichtige en heerlijke keuze voor jouw lunchpauze of diner na een drukke werkdag. Bereid met heerlijke ingrediënten, biedt deze curry een perfecte mix van gezonde groenten en eiwitrijke kikkererwten, verrijkt met de romigheid van kokosmelk. Het is een snel en eenvoudig gerecht dat niet alleen goed smaakt, maar ook past bij een bewuste levensstijl.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 wortel, in dunne plakjes
  • 1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 2 el rode currypasta
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, gehakt (optioneel, voor garnering)
  • Zilvervliesrijst 

Instructies:

Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht en glazig is.

Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1-2 minuten, tot het geheel heerlijk geurt.

Voeg de rode paprika, courgette en wortel toe. Roerbak de groenten gedurende 5-7 minuten, tot ze iets zachter worden.

Voeg de rode currypasta, kurkuma, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed door zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de kruiden.

Voeg de kikkererwten toe en schenk de kokosmelk in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het sudderen op laag vuur gedurende 15-20 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Breng op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan naar eigen voorkeur. Serveer de vegan curry over warme zilvervliesrijst en garneer met verse gehakte koriander.

Smakelijk!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?