Vetverbranding stimuleren

Lukt het je maar niet om eindelijk die kilo’s te verliezen die je al zo lang kwijt wil? Er zijn een aantal handige trucjes om de vetverbranding te stimuleren. We vertellen je alles wat je moet weten over vetverbranding, het jojo-effect en hoe Zlim jou kan helpen met het stimuleren van de vetverbranding.  

Wat is vetverbranding precies en hoe werkt het?

Wil jij jouw vetverbranding stimuleren? Dan is het wel zo handig om te weten hoe de vetverbranding precies werkt. Dit zullen we je even uitleggen! Wanneer we iets eten zet ons lichaam het gegeten voedsel om in glucose. Glucose is een ontzettend belangrijke energiebron voor ons lichaam. Terwijl glucose beweegt door onze bloedbaan, produceert onze alvleesklier het hormoon insuline. Insuline zorgt ervoor dat de glucose kan binnendringen in onze cellen en dat het gebruikt kan worden voor energiebehoeften.  

Hebben we meer glucose dan we kunnen gebruiken? Dan wordt de overtollige hoeveelheid opgeslagen in de lever als glycogeen. Ons lichaam kan maar een beperkte hoeveelheid glycogeen in de lever opslaan. Wanneer deze vol zit wordt de rest opgeslagen in onze vetcellen. Hier wordt het omgezet in vet.  

Wanneer je een streng dieet volgt of een fysieke activiteit hebt uitgevoerd, vraagt het lichaam om meer energie of glucose. Eet je vervolgens niet? Dan wendt het zich tot de vetcellen. De vrije vetzuren verlaten de vetcellen en gaan direct terug naar de bloedbaan om de andere lichaamscellen te voeden. Dit zorgt voor de verbranding van lichaamsvet!  

Toch vinden veel mensen geen gezond dieet. Hierdoor profiteer je niet optimaal van het natuurlijke vetverbrandingsproces. Over het algemeen eten we ongezond en stimuleren we de vetverbranding nauwelijks.  

Het welbekende jojo-effect

Veel vrouwen proberen om af te vallen met een calorie beperkend dieet. Je gaat waarschijnlijk minder eten, omdat jouw dieet dat voorschrijft. Daarnaast ga je ook nog eens minder vet eten, omdat vet veel calorieën bevat. We kunnen zeker stellen dat je hierdoor ontzettend snel zal afvallen. Super! Maar toch raden we het af. Er komt namelijk altijd een moment dat je stopt met dit dieet. Logisch, want dit kan niemand een heel leven volhouden. Vervolgens zal je weer terugvallen naar het oude gewicht. Dit noemen we het welbekende ‘jojo-effect’. 

Uit onderzoek blijkt dat een jaar na het dieet 98% van de mensen alweer terug is op het oude gewicht of zelfs zwaarder geworden is! Wil jij de vetverbranding stimuleren? Dan is het niet verstandig om een calorie beperkend dieet te volgen. Het neemt namelijk veel nadelen met zich mee. Naast dat je hoogstwaarschijnlijk weer terugvalt naar je oude gewicht, geven veel mensen aan dat ze een obsessie met eten hebben gecreëerd tijdens het diëten. Bij sommige mensen leidt dit zelfs tot ernstige eetbuien.  

Je bent dan eigenlijk aan het diëten voor niets. Zonde! Maar wat moet je dan wel doen om de vetverbranding te stimuleren? Hieronder geven we jou enkele tips om de vetverbranding daadwerkelijk te stimuleren.  

De beste tips die jouw vetverbranding stimuleren

Drink veel (koud) water 

Je weet ongetwijfeld al dat water hartstikke gezond voor je is. Maar water is voornamelijk belangrijk voor gewichtsverlies en het stimuleren van de vetverbranding. Het geeft het beste effect wanneer je andere dranken met veel suikers en calorieën vervangt door water.  

Ook is het in veel gevallen zo dat wanneer wij honger ervaren, ons lichaam eigenlijk gewoon smeekt om water. Om dit te voorkomen, kun je heel simpel gewoon een aantal glazen water per dag drinken.  

Veel water drinken helpt bij een gezonde vochtbalans, het afvoeren van afvalstoffen en het versnellen van je stofwisseling. Daarnaast zorgt het drinken van een glas water voor het eten van een maaltijd ervoor dat je een voller gevoel hebt. Niet alle calorieën van de maaltijd worden dan opgenomen in het lichaam. Ten slotte bevat water geen calorieën waardoor je er dus ook niet van aankomt. Wil jij de vetverbranding stimuleren? Drink dan voldoende water.  

Verhoog je eiwitinname 

Het verhogen van de dagelijkse eiwitinname is een vrij eenvoudige manier om de vetverbranding te stimuleren. Zorg er hierbij voor dat je minimaal 1 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht binnenkrijgt. De voedselkeuze is dus enorm belangrijk als het gaat om het stimuleren van de vetverbranding. Veel mensen die last hebben van overgewicht worstelen ook met een hoge bloeddruk, insulineresistentie en een verhoogde cholesterolwaarden. Wanneer je veel suikers en geraffineerde koolhydraten binnenkrijgt zorgt dit ervoor dat de vetverbranding niet wordt gestimuleerd.  

Stel jezelf bloot aan kou om de vetverbranding te stimuleren 

Deze tip klinkt misschien een beetje ongebruikelijk, maar het werkt wel om de vetverbranding te stimuleren. Een handige manier om honderden calorieën te verbranden zonder te zweten is om je lichaam af en toe bloot te stellen aan koude temperaturen.  

Jouw lichaamstemperatuur is ongeveer 37 graden. Wanneer jij jouw lichaam blootstelt aan koude temperaturen moet jouw lichaam harder werken om het warm te krijgen. Een koude temperatuur activeert het bruine vet in je lichaam. Bruin vet gebruikt wit vet om energie te verbranden en je warm te houden. Je kunt de vetverbranding stimuleren door thuis wat minder kleding te dragen. 

Het is wel belangrijk dat je dit rustig opbouwt en niet meteen heel de dag naakt door de tuin gaat lopen. Te koude temperaturen zijn zelfs ongezond en gevaarlijk. Je kan al uitstekende resultaten behalen bij een temperatuur van 17 tot 19 graden. Je kan er ook voor kiezen om af en toe een koud bad of een koude douche te nemen. Zorg er wel voor dat je dit niet langer dan 5 minuten achter elkaar doet.  

Eet suikervrije kauwgum 

Het eten van suikervrije kauwgum helpt de vetverbranding te stimuleren. Wanneer je een klein stukje suikervrije kauwgum pakt na de maaltijd, helpt dit je om de drang naar snacks te verminderen. En dat tot wel drie uur lang!  

Met deze sporten kun je jouw vetverbranding stimuleren 

Als je de vetverbranding wil stimuleren is sporten uiteraard ook ontzettend belangrijk. Wanneer je naar de sportschool gaat of een stukje gaat hardlopen is het verstandig om gebruik te maken van de afterburn effect techniek. Dit houdt in dat je na het sporten ook nog calorieën verbrandt. Hoe intensiever de workout is, hoe meer calorieën je achteraf zal verbranden. Zo zorgt intervaltraining ervoor dat je vetverbranding nog tot 48 uur wordt gestimuleerd. Werk jezelf voor een paar minuten helemaal in het zweet, neem rust en ga weer door met je workout.  

Daarnaast zal iedere sport waarbij getraind wordt met weerstand, oftewel gewicht, op de spieren de vetverbranding stimuleren. Sporten die de vetverbranding ook stimuleren zijn zwemmen, boulderen en roeien. Maar vergeet niet, uiteraard is iedere vorm van beweging goed voor je! 

Hoe Zlim jou helpt de vetverbranding te stimuleren

Zlim helpt vrouwen met het realiseren van bepaalde doelen. In veel gevallen gaat het hierbij om afvallen. Wij zijn erin gespecialiseerd om de vetverbranding te stimuleren. We gaan samen jouw doelen bereiken middels de Zlim methode. Bij Zlim is iedere vrouw uniek en volgt daarom ook een individueel programma. Dit programma wordt volledig aangepast aan jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten.  

Bij Zlim kan je doelgericht bewegen in warmtecabines. Door de aangename temperatuur van 36°C wordt de doorbloeding van huid en spierweefsels bevorderd en het voorkomt spierpijn. Je voert de oefeningen uit onder deskundige begeleiding. Daarnaast ontvang je een persoonlijk voedingsschema dat volledig is samengesteld door onze gediplomeerde diëtisten of gewichtsconsulenten.  

De ozontherapie is het meest ontspannen onderdeel van de Zlim methode. Je ondergaat gedurende een kwartier een huidbehandeling in de ozoncabine, die wordt voorzien van ozonzuurstof. Dit stimuleert de bloeddoorstroming en de verwerking van afvalstoffen.  

Kom langs voor een kennismakingsgesprek bij Zlim

Wil jij de vetverbranding écht stimuleren? Maar weet je niet goed hoe je dit het beste aan kan pakken? Dan kunnen wij bij Zlim jou helpen. Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek. Dan leggen we je van A tot Z uit wat de Zlim methode inhoudt. Zo weet jij wat jou te wachten staat en wat je van ons kan verwachten. Ben jij klaar om jouw vetverbranding te stimuleren en eindelijk de kilo’s te verliezen die je al zo lang kwijt wil? Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op!  

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?