Even een net iets andere lasagne dan normaal, maar niet minder lekker. Heb je wel eens een vislasagne met koolvis of kabeljauw geprobeerd? Zo’n heerlijke lasagne met vis, recht uit de oven is gewoon zalig!

Dit recept is voor 2 personen en staat binnen ca. 40 minuten op tafel.

Benodigdheden
• 100-125 gram volkoren lasagnebladen
• 1 ui
• 8 zwarte olijven zonder pit
• 200 gram koolvis of kabeljauw
• half blikje ansjovisfilets
• 1 eetlepel olie
• peper, zout
• 1 blik tomatenblokjes
• 1 theelepel tijm
• 25 gram geraspte belegen 30+ kaas
• 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Warm de oven voor op 200° C.
2. Kook de lasagne in ruim water 3 minuten. Neem de bladen uit het water en leg ze naast elkaar.
3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
4. Snijd de olijven in plakjes.
5. Snijd de vis in blokjes en de ansjovis in stukjes.
6. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
7. Voeg de koolvis toe, bestrooi ze met peper en zout en bak de vis kort mee.
8. Doe er de stukjes ansjovis en het blik tomatenblokjes bij.
9. Laat de saus 5 minuten pruttelen. Maak hem op smaak met peper, zout en tijm.
10. Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met lasagne.
11. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas. Laat het gerecht in de hete oven in ± 20 minuten bruin kleuren.

Tip: Bewaar de overgebleven ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af. Ze zijn dan in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.

Vislasagne recept - Zlim

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?