Bataat, beter bekend als de zoete aardappel, is heel geschikt om te koken of te bakken. Ondanks dat het een groente is bereiden we deze vaak net als de gewone aardappel. In dit gerecht voeg je bimi toe. Dit lijkt op broccoli, maar dan met lange slanke stengels. De smaak is milder en zoeter daarom wordt het ook wel de aspergebroccoli genoemd.

Ingrediënten (4 personen)
• 250g volkoren noodles
• 400g zoete aardappelblokjes
• 400g bimi
• 300g kipstukjes
• 1 el soja
• 2 el ketjap
• 3 teentjes knoflook
• 1 ui
• 2 el tijm

Bereidingswijze (20 minuten)
1. Gaar de noodles volgens de instructies op de verpakking.
2. Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze in 2el zonnebloemolie.
3. Voeg de zoete aardappel toe en zet een deksel op de pan. 
4. Verwarm 2el zonnebloemolie in een andere pan en bak hierin de kip gaar op laag vuur.
5. Snijd de bimi door de helft en bak deze mee met de zoete aardappel. Maak op smaak met tijm en een snuf peper.
6. Giet de noodles af en voeg alles samen wanneer de groenten gaar zijn. Voeg de ketjap en soja toe, meng goed door elkaar.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?