Vroeger stond havermout vooral nog bekend als een saaie pap die je bij je oma voorgeschoteld kreeg. Vandaag de dag is havermout hip en een echte superfood! Je kan er zo veel meer mee dan alleen pap maken en het is ook nog eens mega gezond. In deze blog vertellen we waarom havermout eten een goed idee is!

Waarom is havermout gezond?

Cholesterolverlagend

Een van de meest bekende eigenschappen van haver is dat het je cholesterolgehalte verlaagd door de beta-glucanen die het bevat. Een laag cholesterol verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. 

Stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Daarnaast verteert haverzetmeel ontzettend langzaam waardoor het suikers geleidelijk afgeeft aan je bloed. Hiermee kan haver helpen je bloedsuikerspiegel te stabiliseren en zo hou jij langer een verzadigd gevoel.

Gezonde darmflora

De vezels in haver houden ook je darmen gezond. Vezels zorgen namelijk dat de gezonde bacteriën in je darmen in leven blijven, waardoor de vertering van je voedsel verbeterd. En blije darmen betekent ook een blije geest!

Rijk aan vitamines en mineralen

Haver bevat vitamine E en K en verschillende B-vitamines. Ook is het rijk aan mineralen als ijzer, kalium, zink en magnesium. Ten slotte bevat havermout antioxidanten die de schade door vrije radicalen in je lichaam tegengaan.

Als je gezond, makkelijk en voordelig wilt eten, is havermout je beste vriend! Inspiratie nodig? Onze site staat vol met heerlijke recepten waarin havermout is verwerkt. Of vraag inspiratie in een van onze studio’s!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?