Voldoende bewegen is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl, maar soms ervaar je een drempel om te gaan bewegen. Wandelen is dan een goed idee, je kunt het namelijk overal doen, op elk moment van de dag én het is gratis. Wandelen heeft nog meer voordelen voor body en mind. Wij zetten er een aantal voor je op een rij: 

Helpt bij het afvallen en houdt je gewicht op peil. 

Wandelen is een uitstekend middel om in te zetten als je gewicht wil verliezen. Je traint veel spieren tegelijk en het is laagintensief. Daardoor hou je het lang vol en krijg je niet snel blessures. 

Wandelen maakt gelukkig

Een dipje? Of stress? Kom uit je stoel ga een blokje om, want van wandelen word je gelukkig. Je maakt namelijk met bewegen het hormoon endorfine aan en deze werkt stress verlagend en geluksgevoel verhogend. Ook betekent wandelen meestal de natuur induiken en even tijd voor jezelf. De combinatie van beweging, buitenlucht en natuur is de perfecte combinatie voor een gezonde mind. 

Wandelen is goed voor hart- en bloedvaten.  

Met wandelen verlaag je je bloeddruk en het cholesterolgehalte, het risico op hartproblemen daalt aanzienlijk als je al één keer per week een uur wandelt, wauw! 

Blij brein. 

Wandelen heeft een directe impact op onze hersenen. Volgens vele onderzoeken verlaagt een halfuurtje wandelen per dag al de kans op Alzheimer en vroege dementie.   

Wandelen verbetert je slaap. 

Dagelijks wandelen stimuleert je dag- en nachtritme. Daarnaast zorgt wandelen voor meer ontspanning, waardoor je makkelijker in slaap valt en beter door slaapt. 

Tot slot. 

Wandelen is de perfecte bezigheid om je hoofd even te laten voor wat het is. Voel je je futloos? Heb je even nergens zin in? Grote kans dat een wandeling je gaat helpen. Ga op zoek naar een gezellige wandelbuddy of ga mindfull alleen op pad. Je body én mind zullen je dankbaar zijn! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?