En dan is het eindelijk lente! Of althans, dat verwachten we wel een beetje van april, toch? De zomertijd staat aan, de tuin loopt uit, het gras moet dringend gemaaid worden. Heerlijk weer die frisse lentelucht door je longen laten waaien.

Op de eerste echte zonnige en aangenaam warme dagen is het heerlijk om eropuit te gaan. Dus lekker op de fiets of lopend de bossen in. Helemaal een feest als je dan een goed gevulde picknickmand mee neemt. Onderweg even heerlijk ontspannen, na al de gedane fysieke inspanningen. Jammer dat we dat nu even gematigd moeten doen. Maar een fijne picknick in de tuin of op het balkon is toch ook heerlijk? Ook thuis kun je volop van die heerlijke lentedagen genieten.

Seizoensgroenten van april

De keuze voor groenten is ook deze maand natuurlijk weer gauw gemaakt; die van het seizoen. Vers geoogst, vol smaak en rijk aan vitaminen. April heeft in dat opzicht toch weer zo zijn eigen charme, want de lijst is behoorlijk anders dan die van het vorige kwartaal. De seizoensgroenten van april zijn: aardappelen, andijvie, asperges, bloemkool, groene selder, paddenstoelen, prei, raap, raapstelen, radijs, rode biet, spinazie, uien en witlof.

Groene asperges

Radijs, het pittige worteltje

Opvallende groenten van deze maand is radijs. Voor de meeste mensen bekend als een pittig klein rood bolletje, wat we óf lekker vinden, óf we moeten de smaak leren eten. Eigenlijk eten we het bolle worteltje van de radijsplant, trouwens.  Meestal eten we het rauw, als snack. De pittige smaak kun je een beetje minderen door zijn rode jasje uit te doen en alleen het witte “vlees” te eten. Ongeschild en in dunne schijfjes is radijs juist een kleurrijke én smaakvolle toevoeging aan je salade. 

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de voedingswaarden van het radijsje. Dit vitamine bommetje hoor zeker bij een gezond voedingspatroon. Het bevat onder meer calcium, magnesium, kalium, zink, ijzer, diverse B vitamines en vitamine C. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat het radijsje ook nog eens enorm veel vezels voor een gezond darmstelsel, en het helpt je nieren bij het afvoeren van gifstoffen. Niets dan goed dus, over dit rode bolletje, reden genoeg om eens vaker op tafel te zetten.

Zlimme recepten voor april

Natuurlijk hebben we bij Zlim weer een recept voor je, waar je deze lekkere radijs in terug vindt. Zoals de frisse rijstsalade met garnaaltjes en zeekraal.

Zlim recept frisse rijstsalade met garnaaltjes en zeekraal

Een gezond eetpatroon met Zlim

Uiteraard staat er veel meer inspiratie voor gezond en lekker eten op de website van Zlim. Allemaal passend bij een gezond eetpatroon, dus zonder schuldgevoel aan tafel. Daar krijg je energie van! Wil je meer weten over bewust eten en een gezonde levensstijl? Neem contact op met de dichtsbijzijnde Zlim vestiging voor een uitgebreid kennismakingsgesprek.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?