Je hebt er vast wel eens van gehoord of over gelezen: Mindfulness. Mindfulness heeft als doel om beter te leren voelen. Nu denk je vast, hoe kan je beter leren voelen? Het gaat er vooral om dat je bewuster bezig bent met wat er in het hier en nu in jou aanwezig is. Zodat je leert deze gevoelens de ruimte te geven, te doorvoelen en ze daarna los kan laten. Het enige wat een gevoel/emotie wil, is doorvoeld en erkend worden.

Daarnaast ligt de focus op het observeren van je denkprocessen en gevoelens zonder daar een oordeel over te hebben. Alles mag er zijn, precies zoals het is, zonder dat je jezelf er te veel aan vastklampt.

Dit leer je door middel van bepaalde oefeningen: ademhalingsoefening, meditatie, yoga en het aanleren van nieuwe gedachte patronen.

Je kan bijvoorbeeld heel diep in gaan op iedere gedachte die voorbij komt, maar je kan ook je gedachtes als wolkjes voorbij laten gaan zonder dat je er wat mee hoeft te doen. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten, dit creëert innerlijke rust omdat je jezelf niet verliest in het drama van bepaalde gedachtes en emoties.

Hoe meer je dit beoefent, hoe makkelijker je in een staat van ‘zijn’ terecht komt, dit wil zeggen; voelen, ervaren en zien.

Door mindfulness te beoefenen train je ook je hersens. Je leert om in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte om je eigen keuzes te maken. Als je je bewuster bent van wat je voelt en waar je lijf om vraagt kun je ook beter voor jezelf zorgen. Voel je stress dan doe je even wat rustiger aan. Voel je je moe, dan ga je op tijd naar bed. Het zit hem in de kleine dingen met mindfulness.

Bewuster leven in het hier en nu, dit creëert meer voldoening en aanvaarding in je leven. Een echte verrijking!

Benieuwd naar wat Zlim voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?