Een simpel en snel wentelteefjes recept voor een zondagsontbijt of heerlijke lunch.
Ingrediënten
• 2 dikke sneden zuurdesembrood
• 1 ei
• 100 gr magere kwark
• 1 tl kaneel
• 70 gr rood fruit (diepvries)
• 1 tl honing
• 50 ml ongezoete amandelmelk (of halfvolle melk)
• 1 el olijfolie
Bereidingswijze
- Meng in een diep bord de amandelmelk (of halfvolle melk) met ei en honing. Mix dit goed door elkaar met een vork.
- Leg de sneetjes brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide kanten al het vocht goed opnemen. De sneetjes brood moeten zich helemaal volzuigen met het eimengsel.
- Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de doorweekte sneetjes brood aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren.
- Zet een steelpan op het vuur met een laagje water. Doe hier het fruit in met kaneel en zet het vuur zachter. Laat de kersen 5 minuutjes inkoken. Blijf er wel bij zodat het niet aanbrandt.
- Schep de wentelteefjes op een bord. Maak af met magere kwark en het fruit.