Een simpel en snel wentelteefjes recept voor een zondagsontbijt of heerlijke lunch.

Ingrediënten

• 2 dikke sneden zuurdesembrood
• 1 ei
• 100 gr magere kwark
• 1 tl kaneel
• 70 gr rood fruit (diepvries)
• 1 tl honing
• 50 ml ongezoete amandelmelk (of halfvolle melk)
• 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  1. Meng in een diep bord de amandelmelk (of halfvolle melk) met ei en honing. Mix dit goed door elkaar met een vork. 
  2. Leg de sneetjes brood in het eimengsel en zorg ervoor dat beide kanten al het vocht goed opnemen. De sneetjes brood moeten zich helemaal volzuigen met het eimengsel. 
  3. Verhit een beetje olie in een pan en bak hierin de doorweekte sneetjes brood aan beide kanten tot ze mooi bruin kleuren.
  4. Zet een steelpan op het vuur met een laagje water. Doe hier het fruit in met kaneel en zet het vuur zachter. Laat de kersen 5 minuutjes inkoken. Blijf er wel bij zodat het niet aanbrandt. 
  5. Schep de wentelteefjes op een bord. Maak af met magere kwark en het fruit.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?