Het kersenseizoen is volop van start! En duurt ongeveer tot eind augustus. Dit ontbijt/lunch recept is super simpel, snel klaar en echt een traktatie. Wentelteefjes met een gezonde warme kersensaus en Griekse yoghurt. Heerlijk met verse kersen van een boer bij jou uit de buurt.

Ingrediënten (2 pers.)
  • 100 gr kersen
  • 1 groot ei
  • 1 el (plantaardige)melk
  • 2 sneetjes volkorenbrood 
  • Snuf kaneel
  • 1 tl ghee of roomboter
  • 75 g Griekse yoghurt
Bereiding wentelteefjes
  1. Meng in een diep bord het ei met de melk en kaneel. Zorg dat alles helemaal goed door elkaar gemengd is en er geen klontjes ontstaan.
  2. Zet een pan op hoog vuur en laat deze goed warm worden. Doe er vervolgens de boter in.
  3. Haal de boterhammen door het eimengsel en zorg er voor dat ze helemaal onder zitten, er blijft geen droog stukje brood over.
  4. Leg vervolgens de boterhammen in de pan. Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin.
Bereiding kersensaus
  1. Ontpit en halveer de kersen en ze samen met een scheut water in een kleine pan. Breng op hoog vuur aan de kook, leg dan de deksel op de pan en draai het vuur laag en laat ze nog eens 2–3 minuten zachtjes koken.
  2. Prak de kersen licht met een vork en laat ze nog dan nog even zachtjes koken tot ze zacht zijn en het sap iets dikker wordt.
  3. Zet het vuur uit en laat de saus iets afkoelen.

Serveer de wentelteefjes vervolgens met een laagje griekse yoghurt en daarna met de heerlijke warme kersen, smakelijk! Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?