Deze heerlijke pannenkoekjes passen in een gezond en voedzaam ontbijt die jou genoeg energie geeft om de ochtend door te komen.

Ingrediënten voor 9 à 10 stuks (1 portie zijn 3 stuks)

-80 gram havermout
-2 eetlepels rozijnen
-2 grote eieren
-250 ml magere yoghurt
-snuifje zout
-20g bakpoeder
-5g theelepel gemalen kaneel
-olie, om in te bakken.

125g frambozen per persoon (of ander fruit naar keuze)

Bereidingswijze

1. Maal als eerste de havermout met de rozijnen fijn in de keukenmachine, zo verkrijg je havermoutmeel met een beetje zoet smaakje.

2. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt en een snufje zout. Voeg vervolgens het havermoutmeel, bakpoeder en kaneel toe en spatel goed door tot een beslag. Laat 5 minuten rusten.

3. Verhit ondertussen een grote koekenpan met een beetje kokosolie. Schep met een sauslepel een hoopje beslag in de pan en laat minstens 1 minuut bakken. Er zullen zich belletjes gaan vormen, en dat is het teken om de yoghurt pannenkoekjes om te draaien.

4. Laat de andere kan ook minstens 1 minuut bakken. Tussentijds kun je de pancakes warm houden in een voorverwarmde oven van 60 graden.

5. Serveer de warme yoghurt pannenkoekjes aan tafel met vers fruit en eventueel zoetstof.

Tip: Geen zin in frambozen? Voeg eventueel een fijngesneden appel toe aan het havermoutbaksel of gebruik blauwe bessen of ander fruit naar keuze.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?