Het is echt heel eenvoudig om zelf granola te maken. En ook nog eens veel lekkerder dan de granola die je in de winkel koopt. Zelf granola maken is niet ingewikkeld. Je kunt een grote pot maken en goed bewaren. Met dit recept heb jij in een handomdraai een lading zelfgemaakte granola in de oven staan.

Ingrediënten
• 150 gr havermout
• 50 gr ongezouten noten
• 50 gr zaden (zonnebloem-, pijnboom-, pompoenpitten)
• 3 el ahornsiroop of honing
• 2 el zonnebloemolie
• 2 tl kaneel
• 1 tl vanille extract
• 75 gr rozijnen en cranberries
• 75 gram gebroken lijnzaad

Bereidingswijze
1. Warm de oven voor op 180 °C.
2. Hak de noten grof.
3. Doe de havermout, noten, zaden en het kaneel in een grote kom en meng door elkaar.
4. Voeg de vloeibare ingrediënten toe en meng opnieuw.
5. Verdeel het havermoutmengsel over de bakplaat van de oven.
6. Rooster in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten licht. Schep het mengsel halverwege de tijd een keer om. Laat goed afkoelen.
7. Schep de cranberries, rozijnen en lijnzaad door het havermoutmengsel.
8. Bewaar de granola in een goed afsluitbare pot.

Voor het ontbijt gebruik je 60 gram granola. Heerlijk in een schaaltje kwark met vers fruit!

Zelf granola maken - Zlim recept

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?