Mayonaise wordt bij veel verschillende gerechten gegeten, maar aan de mayonaise uit een pot worden vaak e-nummers of slechte oliën toegevoegd. Door jouw mayonaise zelf te maken kun je deze e-nummers en slechte oliën vermijden. Wij delen natuurlijk graag een recept voor huisgemaakte mayonaise!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 ei
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 100 ml milde olijfolie
  • 1 citroen
  • Snufje peper en zout

Bereiding:

  1. Mix het ei samen met de mosterd met een staafmixer. 
  2. Voeg een scheutje van de olie toe en mix dit samen met de andere ingrediënten.
  3. Herhaal stap 2 totdat je ziet dat de olie begint te binden. Voeg niet te veel olie tegelijk toe, de mayonaise kan dan niet binden en wordt misschien te waterig.
  4. Na het toevoegen van de 100 ml olijfolie, check of de mayonaise niet te dik is. Voeg eventueel nog een klein beetje olijfolie toe om de juiste substantie te krijgen.
  5. Pers de citroen en voeg het citroensap samen met een snufje peper en zout toe aan de mayonaise.
  6. Bewaar de mayonaise in een potje, deze is dan ongeveer 3 dagen houdbaar.

Tip!

Voeg bijvoorbeeld truffel of wat extra mosterd toe aan de mayonaise om verschillende smaken te maken!

Heb jij moeite met gezond en gevarieerd eten? Bij Zlim helpen we je bij het maken van verantwoorde keuzes. Maak een vrijblijvende afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?