Uit eten gaan is een geweldige manier om te genieten van heerlijk bereid voedsel en quality time door te brengen met vrienden en familie. Maar het kan ook een uitdaging zijn als je bezig bent met het maken van gezonde keuzes en het volgen van een evenwichtige levensstijl. Gelukkig zijn er tips die je kunt toepassen om tijdens het uit eten gaan gezonde keuzes te maken zonder je plezier te bederven.

1. Doe vooraf onderzoek
Voordat je naar een restaurant gaat, neem even de tijd om het menu online te bekijken. Veel restaurants plaatsen hun menu op hun websites. Dit geeft je de mogelijkheid om van tevoren gezonde opties te bekijken en te plannen wat je gaat bestellen. Kies voor gerechten die rijk zijn aan groenten, eiwitten en volkoren granen.

2. Laat het broodmandje en de frietjes.
Vaak wordt bij restaurants een verleidelijk broodmandje geserveerd voordat je hoofdmaaltijd arriveert. Hoewel vers brood heerlijk is, kan het onnodige calorieën toevoegen aan je maaltijd. Sla het broodmandje over of beperk jezelf tot een klein stukje. Hetzelfde geldt voor frietjes als bijgerecht; kies in plaats daarvan voor een gezondere optie zoals een groene salade.

3. Ga voor groenten
Groenten zijn een belangrijk onderdeel van een gezonde maaltijd. Kies gerechten die veel groenten bevatten, zoals salades, gegrilde groenten of groentecurry’s. Als een gerecht niet genoeg groenten bevat, overweeg dan om een bijgerecht met groenten toe te voegen.

4. Wees bewust van je drankjes
Calorierijke drankjes zoals frisdrank en suikerhoudende cocktails of wijn en bier kunnen je maaltijd snel van gezond naar ongezond maken. Kies in plaats daarvan voor water, bruisend water, ongezoete thee. Als je alcohol wilt drinken, beperk dan de hoeveelheid en kies voor opties met minder suiker.

6. Geniet en luister naar je lichaam
Het is belangrijk om te genieten van het leven en jezelf niet alles te ontnemen. Dus een traktatie of iets minder gezonds af en toe kan helemaal geen kwaad! Als je echt zin hebt in een bepaald gerecht dat niet bijzonder gezond is, eet het dan maar geniet er ook bewust van. Luister naar je lichaam en stop met eten zodra je je voldaan voelt.

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over het maken van slimme keuzes? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?