Als we de cijfers moeten geloven houdt maar 8% zijn goede voornemens een jaar lang vol, dit terwijl ruim twee derde van de bevolking goede voornemens maakt. Waarom slagen maar zo weinig mensen in het volhouden van goede voornemens en wat doen ze verkeerd? 

  • Stel haalbare doelen

De meest gemaakte fout is dat mensen te ambitieus beginnen aan het maken van goede voornemens. Wil je gezonder leven? Begin met elke dag minimaal 1.5 liter te drinken in plaats van nooit meer te snoepen. Zo blijven je doelen haalbaar en kan je in de loop van het jaar je doelen gewoon opschroeven.

  • Zoek hulp

Je kan het vaak niet alleen, of alleen houden we het vaak minder lang vol. Denk bijvoorbeeld aan sporten. Doe het samen met iemand of zorg dat je persoonlijk begeleid wordt. Dit zorgt voor een stok achter de deur en motiveert je om het langer vol te houden. 

  • Beloon jezelf

Wij mensen vinden het heel fijn om beloond te worden voor ons werk, logisch. Dit hoeft een ander niet te doen, maar dit kan je ook prima doen bij jezelf. Stel voorafgaand aan je goede doelen verschillende beloningen voor. Het is daarbij motiverend als de beloning ook baat heeft bij het uiteindelijke doel. Denk dus aan een nieuwe sportbroek, een mooie waterfles of een massage.

Wil jij ook komen Zlimmen en meer weten over gezonde voeding? Maak dan een afspraak bij een Zlim-studio bij jou in de buurt. Tot snel! 

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?