Back in shape na zwangerschap?

Back in shape na zwangerschap

Back in shape komen na de zwangerschap. Dat is de wens van vrijwel alle mama’s. Na 9 maanden zwangerschap ben je eindelijk bevallen van je prachtige baby. Het geluk kan niet meer op! Maar die lichamelijke klachten… Na de bevalling kan je behoorlijk last krijgen van fysieke klachten. Denk aan je buik, je rug en je bekken. Het lichaam ziet er niet meer hetzelfde uit als voor de zwangerschap. Hoe kom je back in shape na de zwangerschap? Daar vertellen we je graag meer over.  

Zo kom je binnen no-time back in shape na de zwangerschap

Met onze jarenlange ervaring hebben we al een hoop vrouwen geholpen back in shape te komen na de zwangerschap. Veel vrouwen willen te snel en te veel, maar de eerste tip die we je mee kunnen geven is: gun je lichaam de tijd.  

De eerste week na jouw zwangerschap pak je volledige rust. Daarna kun je langzaam steeds meer gaan doen zoals wandelen of huishoudelijke klusjes. Na 6 weken kun je, mits jouw lichaam het toelaat, écht aan de slag met back in shape komen na je zwangerschap.  

Zlim kan jou daarbij helpen middels onze bewezen Zlim methode. De Zlim methode bewijst zich al meer dan 30 jaar. Je volgt een individueel programma dat volledig wordt afgestemd op jouw leeftijd, conditie en fysieke tekorten of klachten.  

Het programma om jou back in shape te krijgen na de zwangerschap bestaat uit bewegen in warmtecabines in combinatie met individuele voedingsbegeleiding. Je sluit het bewegen bij Zlim af met een ontspannen ozontherapie. De Zlim methode zorgt ervoor dat jij back in shape komt na de zwangerschap! Daarnaast zijn er verschillende oefeningen die je zelf kunt uitvoeren. 

Met deze oefeningen komt iedere moeder back in shape na de zwangerschap

Zo’n 6 weken na de zwangerschap mag je aan de slag gaan met back in shape komen. Begin voorzichtig! Wat jij tijdens de zwangerschap aan sport hebt gedaan is belangrijk om te bepalen wat je nu kunt gaan doen. Heb jij weinig tot niets gedaan aan sport tijdens je zwangerschap? Dan kun je beter beginnen met minder intensieve oefeningen zoals wandelen, fietsen of zwemmen om blessures te voorkomen.  

“Oké, je moet je lichaam tijd geven om te herstellen. Maar welke oefeningen brengen mij nou écht back in shape na de zwangerschap?” Dat zullen we je vertellen. 

Oefeningen op twee benen 

Zeker vlak na de zwangerschap is het belangrijk om oefeningen op twee benen uit te voeren. Wanneer je oefeningen op één been doet, loop je de kans om bekkeninstabiliteit te krijgen. Dat wil je uiteraard voorkomen! 

Planken om je buik en onderrug te trainen 

Om back in shape te komen na de zwangerschap kun je planken op je handen. Zet je handen onder je schouders en rust dus niet op je ellenbogen. Dit zal in het begin totaal geen fijne oefening zijn. Je krijgt last van je polsen en je schouders verzuren. De oefening werkt ontzettend goed om je buik en onderrug te trainen. Houd er een stopwatch naast en probeer je tijd steeds te verbeteren. De eerste keer kan je dit misschien 30 seconden volhouden. Na een tijd getraind te hebben en je het planken vier minuten vol kunt houden, heb je een sterke onderrug.  

Benen en billen trainen met lopende lunges 

Negen weken na de bevalling kun je aan de slag gaan met het trainen van je benen en billen. Het doen van lopende lunges is de ideale manier om back in shape te komen na de zwangerschap. Houd in beide handen een tas vast. Stap uit naar voren, raak bijna met je knie de grond aan en stap weer door. Doe je dit een aantal keer? Dan werk je aan een prachtig resultaat om je benen en billen back in shape te krijgen na de zwangerschap.  

Let goed op de voeding na je zwangerschap

Naast voldoende beweging is het ook belangrijk om op je voeding te letten wanneer je back in shape wil komen na je zwangerschap. Tijdens je zwangerschap had je wellicht minder trek in eten door de dikke buik. Maar na de bevalling hebben de meeste vrouwen wel weer zin in lekker eten. Geef je borstvoeding? Dan heb je waarschijnlijk ook nog eens extra trek.  

 

Al die trek helpt natuurlijk niet wanneer je back in shape wil komen na de zwangerschap. Probeer na de bevalling weer zo snel mogelijk een gezond en normaal voedingspatroon aan te houden. Wanneer je jouw kind zelf voedt, heb je aan drie maaltijden per dag hoogstwaarschijnlijk te weinig. Neem bij jouw ontbijt een extra bruine boterham en kies voor gezonde en verantwoorde tussendoortjes. Bij het avondeten mag je best wat extra groenten of een extra aardappel pakken.  

 

Uiteraard mag je af en toe ook genieten van iets lekkers. Iets wat wellicht niet zo gezond is. Zlim helpt jou graag bij het vinden van dé perfecte balans tussen gezond en genieten waardoor jij back in shape komt na de zwangerschap.  

 

Wil jij inspiratie voor heerlijke en gezonde recepten? Download dan ons gratis receptenboek 

Back in shape na de zwangerschap? Maak kennis met Zlim

Al met al is het belangrijk dat je jouw lichaam tijd geeft na de bevalling. Start niet te snel met sporten, denk goed aan jezelf en geniet van je prachtige kindje. Wil jij back in shape komen na de zwangerschap? Dan ben je bij Zlim aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op en kom eens langs voor een kennismakingsgesprek. Back in shape komen na de zwangerschap? Dat doen we samen! 

Benieuwd wat Zlim voor jou kan betekenen?