Wist je dat je tijdens het skiën of snowboarden een hele andere spierbelasting hebt dan tijdens je dagelijkse bezigheden? Meestal ga je één keer per jaar skiën. En je spieren zijn vaak niet gewend aan al die nieuwe bewegingen. Daarom is een goede voorbereiding zo belangrijk.

De meest gehoorde klacht tijdens de wintersport is spierpijn. Vooral die (beruchte) derde dag. Spierpijn ontstaat meestal door verkeerde belasting of overbelasting van de spieren. Met name spieren die nauwelijks of niet gebruikt worden zijn hier extra gevoelig voor. Een goede voorbereiding is dus zeker voor de wintersport erg belangrijk. Naast spierpijn voorkom je er namelijk ook blessures mee. Het beste is om een paar maanden voor je wintersport te beginnen met het trainen van je spieren.

Ontspanning na het wintersporten

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen, maar wat als je nét iets te fanatiek bent geweest en toch spierpijn hebt na een sportieve dag op de berg? Dan kun je bijvoorbeeld gaan zwemmen of een bezoek aan een (infrarood) sauna brengen. Zeker de warmte van een sauna is heerlijk ontspannend voor je spieren (en je wordt meteen zo lekker rozig, slaap je goed van). Ook goed rekken na afloop of een wandeling maken kan spierpijn doen voorkomen.

Weinig tot geen spierpijn met Zlim

Bij Zlim helpen we je met een goede voorbereiding op de wintersport. Je sport bij Zlim 1 tot 2 keer per week in een warmtecabine. De warmte stimuleert de vetverbranding en de doorbloeding, wat zorgt voor weinig tot geen spierpijn. Veel oefeningen worden daarnaast liggend uitgevoerd. Daarmee ontzie je de rug en gewrichten. Ideaal dus!

Het bewegen in de warmtecabine zorgt voor spierontwikkeling én vetverbranding. Een uitgekiend bewegingsprogramma wordt speciaal voor jou samengesteld op basis van je figuuranalyse, gewicht, leeftijd, conditie en algemene gezondheid. Dit in combinatie met een individueel voedingsadvies van een gediplomeerde diëtiste en/of gewichtsconsulente, zorgt ervoor dat je fit wordt en een gezonde levensstijl ontwikkelt.

Goed voorbereid op wintersport

Wil je weten wat Zlim voor jou kan betekenen, voor of na de wintersportvakantie? Neem contact op met een vestigingen bij jou in de buurt. Zij helpen jou alle sportieve doelen te behalen, zodat je fit op wintersport kan. Zonder spierpijn!

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?