Curry is een Aziatisch gerecht waar enorm veel mee gevarieerd kan worden. Met of zonder vlees, droge curry of natte curry. Dit curryrecept met bloemkoolrijst wordt gemaakt met heerlijke groenten uit dit seizoen, namelijk spruitjes. Ook de currypaste wordt met verse kruiden bereid. Op deze manier houdt je het gerecht zo puur mogelijk.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 250 gr spruitjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr zoete aardappel
  • (kokos)olie

Voor de currypaste:

  • 3 takjes koriander
  • 1 tl komijnpoeder
  • Paar draaien zwarte peper
  • 1 tl gemberpoeder of 3 cm geraspte verse gember
  • 1 tl kurkuma
  • Mespuntje kaneel (optioneel)
  • Mespuntje chilipoeder (optioneel)
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 eetlepel citroen- of limoensap
  • 250 ml kokosmelk
  • zout en peper

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Hak de ui en de knoflook en roerbak dit in een (wok)pan. Was de koriander, schud droog en hak ze fijn en om te garneren bewaar je een paar blaadjes. Verhit de kokosolie in een pan, voeg de specerijen toe en bak lichtjes met de uien en knoflook. Voeg dan de zoete aardappelblokjes en spruitjes toe. Alles laten sudderen op een middelhoog vuur voor een paar minuten. Nu kan de bouillon en de kokosmelk erbij. Laat dit alles zachtjes pruttelen voor ongeveer 30 min. Breng daarna op smaak met zout, peper en citroensap.

Garneer met koriander en serveer met bloemkoolrijst.

Benieuwd wat zlim voor jou kan betekenen?